Search

CONSERVAR APROVECHANDO “Com integrar el canvi global en la gestió dels boscos espanyols”

Conservar aprofitant
Conservar aprofitant

Un cop finalitzat el projecte MONTES els experts i científics han volgut anar més enllà de la ineludible investigació i han revisat i reformulat diferents opcions de gestió forestal per adaptar els boscos a aquests canvis de dimensió global. El resultat ha estat un conjunt de propostes de gestió que es presenten ara dins del llibre “Conservar Aprovechando: cómo integrar el cambio global en la gestión de los montes españoles”.

Conservar aprofitant
Conservar aprofitant

Durant cinc anys el CREAF juntament amb altres tretze institucions ha liderat un macroprojecte de recerca en els  ecosistemes mediterranis anomenat MONTES . L’objectiu del projecte: entendre com els canvis del clima, de la composició atmosfèrica, de l’ús del sòl i del règim d’incendis, estan afectant la muntanya mediterrània.

Durant el projecte els experts i científics han volgut anar més enllà de la ineludible investigació i han revisat i reformulat diferents opcions de gestió forestal per adaptar els boscos a aquests canvis de dimensió global.

El llibre “Conservar Aprovechando: cómo integrar el cambio global en la gestión de los montes españoles “ és un dels resultats del projecte MONTES i aglutina un conjunt de propostes de gestió forestal.

Aquest document pretén ser una eina útil per integrar l’efecte del canvi global dins de la gestió dels nostres boscos, tenint en compte que aquests han de ser gestionats tant per la seva conservació com per al seu aprofitament. Està estructurat en cinc blocs diferents que descriuen les amenaces del canvi global sobre els béns i serveis dels boscos espanyols i presenta setze casos d’estudi. Amb l’acte es pretén donar a conèixer aquest llibre i, per tant, que sigui realment utilitzat i llegit pels tècnics, propietaris i gestors forestals.

Presentació BARCELONA

CONSULTA EL PROGRAMA DEFINITIU

29 de novembre de 2013

 

LLOC:

Sala Pere i Joan Coromines
Institut d’Estudis Catalans
Carrer del Carme 47

ORGANITZA:

MONTES

CREAF

COL·LABOREN:

Ministerio de Economía y Competitividad

Societat Catalana de Biologia

Presentación MADRID

CONSULTA EL PROGRAMA DEFINITIVO

9 de diciembre de 2013

LUGAR:

Salon de actos del ICA (Instituto de Ciencias Agrarias, antiguo CCMA)

C/ Serrano 115, Madrid

ORGANIZA:

MONTES

CREAF

CSIC

COLABORAN:

Ministerio de Economía y Competitividad

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Il·lustració pre/post incendi. Disseny: CREAF
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què passa després d’un incendi?

Sovint es parla del bosc com una au fènix, perquè ressorgeix d’entre les cendres desprès d’un incendi. Aquesta idea té una part certa, ja que la capacitat de regeneració dels boscos és sorprenent, però també hi ha una part de mite.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Cabres i ovelles pasturant al bosc. Imatge: Josep Maria Saurí
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ramaderia, bosc i foc en una jornada a Collbató 

El passat 15 de febrer es va coordinar una trobada per co-dissenyar com ha de ser el model de pastura al bosc perquè sigui compatible alhora per la pagesia i la conservació de la natura. Es van reunir més de 25 persones de tots els sectors implicats: pastura, investigació, gestió de la propietat i associacions forestals.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia