, , ,

Jornada CREAF-SCB-ICHN “Els ecosistemes metropolitans davant del canvi global”

4 de novembre 2013

En la X edició de la jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) proposem una discussió i reflexió oberta per contrastar els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions amb competències en la planificació i la gestió dels ecositemes metropolitans del nostre territori en un marc de canvi global.

jornada_metropolitans_canvi_global

Imatge de la jornada

ACCÉS al TRÍPTIC de la jornada

RESUM JORNADA

La conservació d’aquests sistemes naturals és un repte especialment important ja que, malgrat la forta pressió que reben, són essencials per a la qualitat de vida de la nombrosa població metropolitana, que en rep diversos beneficis i serveis ambientals.

Vivim immersos en un canvi global de grans proporcions, amb múltiples factors implicats com ara la contaminació, el canvi climàtic, el canvi d’usos del sòl i la proliferació d’espècies invasores que causen impactes importants sobre els organismes i els sistemes naturals a escales molt diverses.

A les regions metropolitanes, els efectes del canvi global sobre els organismes i els sistemes poden ser especialment intensos per l’efecte combinat de múltiples factors, com ara la forta expansió urbana, l’efecte climàtic associat (illa de calor), la fragmentació dels hàbitats per les infraestructures de transport, l’abandonament de terres agrícoles i la conseqüent expansió dels boscos, la invasió d’espècies exòtiques, etc.

En la X edició de la jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) proposem una discussió i reflexió oberta per contrastar els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions amb competències en la planificació i la gestió dels ecositemes metropolitans del nostre territori en un marc de canvi global.

Accedeix al resum de la jornada “Els ecosistemes metropolitans davant del canvi global” Jornada CREAF-SCB-ICHN 

Accedeix a les ponències al web del CREAF

DIA I LLOC

12 de novembre de 2013, tot el dia.

Sala Prat de la Riba,  Institut d’Estudis Catalans, Carrer del Carme 47

ORGANITZEN

INSCRIPCIONS

L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta
Es prega confirmació d’assistència a
a.ramon@creaf.uab.cat

HI COL·LABOREN

Generalitat de Catalunya (Pla Anual de Transferència de Tecnologia)

, , , , , , ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
Aprèn a identificar papallones, sempre que vulguis a YouTube!
5 de maig 2020Pau Guzmán
Incidència del canvi climàtic a l’agricultura de la conca de la Muga
18 de juny 2014CREAF
,
Ramon Margalef Summer Colloquia “What Ecology can learn from natural and human-induced disturbances – A cross-system view”
8 de juny 2014CREAF
5th International Conference on Mediterranean Pines (MEDPINE 5)
7 de juny 2014CREAF
Presentació Tesis Doctoral “Contribucions a l’anàlisi automàtica de grans volums de dades en el context de la Ciència de la Informació Geogràfica”
30 de maig 2014CREAF

Follow CREAF on: