Jornada Tècnica: Eines per la prevenció d’incendis forestals

19 de novembre 2012

Amb l’objectiu de minimitzar la superfície afectada pel foc i els seus impactes, és imprescindible preveure el perill d’incendi. Aquest és l’objectiu del Mapa de perill d’incendi forestal que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat de Catalunya, amb qui el CREAF col•labora en la seva millora.

Mapa Perill d'Incendis

Mapa Perill d’Incendis

RESUM

Els incendis forestals són esdeveniments amb importants repercussions ecològiques, econòmiques i socials sobre el territori. Amb l’objectiu de minimitzar la superfície afectada pel foc i els seus impactes, és imprescindible preveure el perill d’incendi. Aquest és l’objectiu del Mapa de perill d’incendi forestal que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat de Catalunya, amb qui el CREAF col•labora en la seva millora.

El Mapa es nodreix de diferents fonts d’informació, entre d’elles els mapes de combustible i inflamabilitat confeccionats al CREAF. Aquesta jornada explicarà en què consisteix i com s’elabora tota aquesta cartografia.

PROGRAMA (en pdf)

 

17.00h Benvinguda

17.10h Ponència convidada

Francesc Xavier Castro Doria, Dept. d’Agricultura, Rama deria, Pesca, Alimentació i Medi Natural Servei de Prevenció d’Incendis Forestals

18,00h Els Mapes de combustible i d’inflamabilitat en el context del Mapa de perill d’incendis

Sr. Joan Josep Ibàñez i Martí, CREAF

18.40h Els Mapes de perill d’incendi forestal

Sr. José Ángel Burriel Moreno, CREAF

19.20h Torn de preguntes i aclariments

19.45h Cafè berenar

INSCRIPCIÓ

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través del Servei de Preinscripcions de Jornades del PATT del portal RuralCat (actiu partir del 21 de novembre).

http://www.ruralcat.net/web/guest/tt/preinscripcio-jornada-tecnica 

DATA DE LA JORNADA

12 de desembre de 2012

LLOC

Sala de Graus de la Facultat de BioCiències de la Universitat Autònoma de Barcelona

ORGANITZA

CREAF

COL·LABORA

Generalitat de Catalunya (Pla Anual de Transferència de Tecnologia)

, ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
El Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET): un laboratori d’idees i una caixa d’eines per a l’anàlisi dels territoris metropolitans
11 de juny 2021Pau Guzmán
Aprèn a identificar papallones, sempre que vulguis a YouTube!
5 de maig 2020Pau Guzmán
Incidència del canvi climàtic a l’agricultura de la conca de la Muga
18 de juny 2014CREAF
,
Ramon Margalef Summer Colloquia “What Ecology can learn from natural and human-induced disturbances – A cross-system view”
8 de juny 2014CREAF
5th International Conference on Mediterranean Pines (MEDPINE 5)
7 de juny 2014CREAF

Follow CREAF on: