Search

Jornades sobre espècies invasores de rius i zones humides. Tècniques de control i gestió.

Els rius i les zones humides són ecosistemes especialment vulnerables a l'afectació per part d'espècies invasores
Els rius i les zones humides són ecosistemes especialment vulnerables a l'afectació per part d'espècies invasores

Investigadors del CREAF participen en la segon edició d’aquestes jornades  que tindran lloc a l’espai natural de l’Estany de Banyoles els propers dies 10, 11 i 12 d’abril de 2013.

Els rius i les zones humides són ecosistemes especialment vulnerables a l'afectació per part d'espècies invasores
Els rius i les zones humides són ecosistemes especialment vulnerables a l’afectació per part d’espècies invasores

La prevenció de la penetració de noves espècies, les tècniques de control i eradicació i les experiències de gestió d’aquesta problemàtica centren aquestes segones jornades que tindran lloc a l’espai natural de l’Estany de Banyoles (Banyoles – Girona) els propers dies 10, 11 i 12 d’abril de 2013.

+ info: invasoras@consorcidelestany.org

PROGRAMA PROVISIONAL

Claudia Olazábal (Comisión Europea, Dirección General de Medio Ambiente): “Hacia una nueva política europea para combatir las especies exóticas invasoras”

Isabel Lorenzo (TRAGSATEC): “Modificación del Real Decreto 1628/2011, de 14 de noviembre, por el que se regula el listado y catálogo español de especies exóticas invasoras”

Jara Andreu (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals): “EXOCAT y EXOAQUA, dos herramientas para la gestión de las especies exóticas en Cataluña”

Maria Guirado (Diputación de Girona): “Gestión y control de la flora exótica invasora desde la administración local”

Joan Pino (Universidad Autónoma de Barcelona): “Las invasiones biológicas en el medio acuático: problemática general en Cataluña, análisis de riesgos y medidas de prevención”

Juan Garcia de Lomas, Elias D. Dana,  Guillermo Ceballos y Fernando Ortega(Consejería de Agricultura, Pesca y Medio Ambiente de la Junta de Andalucía): “Gestión de especies acuáticas en Andalucía: en continuo aprendizaje”

Ponç Feliu y  Teia Puigvert (Consorci del Ter): “Experiencia del Proyecto LIFE RIPARIA-TER para la eliminación de especies invasoras en los bosques de ribera del río Ter”

Estela Beteta, Marta Rozas, Amador Prieto y Mari Azpiroz (Ihobe. Sociedad Pública del Gobierno Vasco): “LIFE Estuarios del País Vasco: Dos años de control de Baccharis halimifolia”

Vicente Sancho (Generalitat Valenciana): “Avances en el proyecto LIFE Trachemys. Estrategia y técnicas de control de galápagos invasores”

Mª Jesús Palacios González y Javier Pérez Gordillo (Proyecto LIFE+ INVASE,P D.G. de Medio Ambiente, Junta de Extremadura): “Herramientas de prevención frente a las especies exóticas invasoras en Extremadura: planes de comunicación, formación y actuaciones de prevención”

Josep M. Queral, Nati Franch, Montse Garrido y Verònica López (Parc Natural del Delta de l’Ebre): “Gestión de los ecosistemas acuáticos del Delta, una herramienta para paliar el efecto de las especies exóticas”

Alexandre Miró y Marc Ventura (Consell Superior d’Investigacions Científiques): “Especies invasoras en los lagos de alta montaña: historia de la introducción de los peces y sus consecuencias”

Santiago Palazón (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya): “Problemática, gestión y control de los mamíferos semiacuáticos invasores en Cataluña”

Carlos Fernández Delgado (Departamento de Zoología Universidad de Córdoba): “La erradicación de la carpa en la Laguna de Zóñar (Córdoba)”

Miquel Àngel López Robles (Forestal Catalana): “El caracol manzana y el Plan de lucha contra la especie en el Delta del Ebro”

Concha Duran (Confederación Hidrográfica del Ebro): “Herramientas para mejorar la gestión y el control del mejillón zebra de las EEI en una cuenca hidrográfica”

Vicente del Toro (Vaersa): “Biología y métodos de control de Arundo donax”

Més informació: http://consorcidelestany.org/index.php?jornadas-especies-invasoras-banyoles-2013

 

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Psittacula krameri (cotorra de Kramer): per posar una cotorra diferent de la cada cop més omnipresent Myiopsitta. Està augmentant molt i es consolida com la segona cotorra invasora de Catalunya. Foto: Raju Kasambe, via Wikimedia Commons.
Notícies
Anna Ramon

Exocat crida a la ciutadania a buscar espècies invasores arreu de Catalunya

Ens ajudes a localitzar les espècies invasores més comunes o preocupants que tenim a Catalunya? El CREAF i el Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació obren a la participació per segona vegada el projecte de seguiment Exocat del 24 al 26 de maig. T’hi atreveixes?

Cotorreta de pit gris a la ciutat de Barcelona. Imatge: Vicente Zambrano.
Notícies
Anna Ramon

Portar una vida urbanita, el secret de les cotorres invasores per expandir-se i establir-se per la Península Ibèrica

Un article publicat recentment liderat per la investigadora del CREAF Laura Cardador demostra que els hàbitats humans, les nostres ciutats i les connexions o infraestructures viàries, han estat un trampolí que han permès que la cotorreta de pit gris i la cotorra de Kramer colonitzessin la Península i que s’hi hagin establert de forma permanent.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia