La influència del paisatge en les invasions per plantes exòtiques

23 d'abril 2014

El proper 29 d’abril tindrem un nou seminari al CREAF a càrrec de Pablo González-Moreno de l’Estació Biològica de Doñana.

Pablo González-Moreno

Pablo González-Moreno

RESUM

Les invasions biològiques i l’alteració del paisatge per l’ésser humà són dos dels majors components del canvi global que afecten a la pèrdua biodiversitat. No obstant això, encara no coneixem molts dels aspectes que controlen ambdós processos ni les seves interaccions. Per exemple, encara no s’ha explorat l’efecte de les característiques dels rodals de vegetació i del paisatge en relació amb altres factors com el clima que actuen a major escala. De la mateixa manera, tampoc coneixem si la importància d’aquests factors és context dependent (per exemple tipus d’hàbitat o regió). Intentant desxifrar aquests aspectes presentaré els resultats fins a la data de la meva tesi doctoral on aprofitem noves aproximacions metodològiques com l’estadística Bayesiana per estudiar a nivell macroecológico la invasió per plantes exòtiques a la regió Mediterrània.

PONENT

Pablo González-Moreno

Estación Biológica de Doñana

http://www.glezmoreno.es

DIA I HORA

Dimarts 29 d’abril a les 15:00 a la Sala de Graus II.

plantes exòtiques a la regió Mediterrània

Plantes exòtiques a la regió Mediterrània

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
El Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET): un laboratori d’idees i una caixa d’eines per a l’anàlisi dels territoris metropolitans
11 de juny 2021Pau Guzmán
Aprèn a identificar papallones, sempre que vulguis a YouTube!
5 de maig 2020Pau Guzmán
Incidència del canvi climàtic a l’agricultura de la conca de la Muga
18 de juny 2014CREAF
,
Ramon Margalef Summer Colloquia “What Ecology can learn from natural and human-induced disturbances – A cross-system view”
8 de juny 2014CREAF
5th International Conference on Mediterranean Pines (MEDPINE 5)
7 de juny 2014CREAF

Follow CREAF on: