Search

La regeneració del bosc després d’incendi: bases ecològiques, estratègies silvícoles i instruments de planificació

La regeneració del bosc després d’incendi
La regeneració del bosc després d’incendi

La proximitat del primer aniversari de l’incendi de l’Alt Empordà i dels quasi vint anys del de l’any 1994 al Bages i al Berguedà ens fa pensar que és un bon moment per a reflexionar al voltant de quina gestió cal aplicar en la regeneració natural del bosc després del foc.

La regeneració del bosc després d’incendi
La regeneració del bosc després d’incendi

Descarrega el tríptic

 

TÍTOL

La regeneració del bosc després d’incendi: bases ecològiques, estratègies silvícoles i instruments de planificació

DATA

27 de juny de 2013

RESUM

La proximitat del primer aniversari de l’incendi de l’Alt Empordà i dels quasi vint anys del de l’any 1994 al Bages i al Berguedà ens fa pensar que és un bon moment per a reflexionar al voltant de quina gestió cal aplicar en la regeneració natural del bosc després del foc, amb l’objectiu d’afavorir-ne la resiliència enfront de noves pertorbacions, la provisió de serveis ecosistèmics (per exemple, segrest de CO2, biodiversitat) i també el futur aprofitament de fustes i llenyes.

Hem intentat dissenyar una jornada molt dinàmica i amb força espai per a la discussió i l’intercanvi d’opinions tècniques al voltant d’aspectes que sovint generen diversitat d’opinions.

Per això, hem organitzat aquesta jornada al voltant de tres eixos que ens semblen cabdals per a intentar millorar la gestió de la regeneració natural després d’un incendi: les bases ecològiques en que recolzar l’actuació, quines possibles estratègies i itineraris silvícoles podem aplicar, i quins instruments d’ordenació poden ser els més eficients per a planificar i executar aquestes actuacions.

Des de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), la Societat Catalana de Biologia (SCB) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i amb el suport del Pla Anual de Transferència Tecnològica (Generalitat de Catalunya), us convidem a participar-hi i a compartir la vostra experiència.

LLOC

Seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).
C/del Carme, 47, Barcelona.

ASSISTÈNCIA

Lliure i gratuïta. L’aforament és limitat.
Caldrà fer una preinscripció al correu scb@iec.cat

ORGANITZEN

CREAF

ICEA

IEC

COL·LABORA

Diputació de Barcelona

AMB EL SUPORT DE

Departament d’Agricultura, Pla Anual de Transferència Tecnològica 2013

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
CREAF

Cremar el sotabosc de forma controlada redueix el risc del bosc a la sequera i als incendis

Investigadors i investigadores del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), en col·laboració amb el CREAF, han liderat un estudi per entendre millor l’efecte de diferents tractaments forestals en la resistència de boscos de pinassa a sequeres i incendis, i han comprovat que el sotabosc hi juga un paper rellevant. 

Zona en restauració. Foto: Unsplash CCBY
Notícies
CREAF

Els resultats essencials de la COP26

Traducció al cataà de l’editorial publicada a Global Change Biology sobre la COP26 i els resultats que la ciència n’espera. Josep Peñuelas, professor de recerca

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia