SEMINARI: The ecology and evolution of feeding innovations

17 de març 2014

Louis Lefebvre, Professor at McGill University , impartirà un seminari el proper 20 de març sobre L’ecologia i la evolució de la cerca d’aliment. 

Louis Lefebvre

Louis Lefebvre

 

DIA: 20 de març

HORA: 15:00

LLOC: Sala de Graus II

TÍTOL:

The ecology and evolution of feeding innovations

AUTOR:

Louis Lefebvre, Professor at McGill University (Quebec, Canada)

RESUM

Feeding innovations are a quantitative index of opportunism, behavioural flexibility and general intelligence now available for close to 900 species of birds. I will present comparative analyses showing that ecological generalism (estimated with a new method) is an important co-variate of innovation rate. I will also present results of fieldwork, experiments in captivity, and molecular neurobiology on species of finches in Barbados that differ sharply in their opportunism and problem-solving, presenting candidate neurotransmitters that might be involved in evolutionary divergence of flexible versus conservative species.

, , , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
Incidència del canvi climàtic a l’agricultura de la conca de la Muga
18 de juny 2014CREAF
,
Ramon Margalef Summer Colloquia “What Ecology can learn from natural and human-induced disturbances – A cross-system view”
8 de juny 2014CREAF
5th International Conference on Mediterranean Pines (MEDPINE 5)
7 de juny 2014CREAF
Presentació Tesis Doctoral “Contribucions a l’anàlisi automàtica de grans volums de dades en el context de la Ciència de la Informació Geogràfica”
30 de maig 2014CREAF
Experiències d’adaptació dels boscos al canvi climàtic
5 de maig 2014CREAF

Follow CREAF on: