Biodiversitat

Notícies

L’AMB aposta pels prats florits en la seva xarxa de parcs per afavorir la biodiversitat

25 de febrer 2021Pau Guzmán

Els resultats del 2020 de l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS que coordinen l’AMB, el CREAF, l’IERMB i el LET indiquen que els prats florits són més rics en papallones i afavoreixen la biodiversitat en general. El febrer suau i les últimes pluges poden afavorir que la temporada de papallones als parcs comenci amb força aquest mes de març.

Notícies

Solucions basades en la natura i teledetecció per recuperar terrenys degradats, la clau de NewLife4Drylands

19 de febrer 2021Adriana Clivillé

El projecte europeu NewLife4Drylands es proposa aplicar solucions basades en la natura per restaurar terrenys degradats i desertificats, mitjançant l’ús de dades i models de teledetecció. Des del CREAF hi aportem l'expertesa de dos equips de recerca: el grup Protecsòls, de restauració d’espais degradats, i el grup Grumets, de teledetecció ambiental.

Notícies

El canvi climàtic està reestructurant les comunitats d’ocells europees i nord-americanes

17 de febrer 2021Anna Ramon Revilla

La reestructuració és desigual segons l’època de l’any, canvia més ràpid a l’hivern, que a la primavera. Això podria exposar els ocells a una trampa climàtica. A la conca mediterrània, amb més microclimes i microhàbitats, aquest efecte no és tan clar i sembla que les comunitats d’ocells no han canviat tant els darrers 40 anys.

Notícies

Mesurar la biodiversitat de l’agricultura europea, objectiu de FRAMEwork

16 de febrer 2021Adriana Clivillé

El compromís que l’agricultura té envers la biodiversitat és el fil conductor de FRAMEwork, un projecte H2020 de recerca científica al qual des del CREAF aportem especialització en ciència ciutadana i en estandarització de dades. L’objectiu de la proposta és innovar al sector agrícola a Europa i, per això, hi intervenen instituts de recerca d’Alemanya, Àustria, Dinamarca, Espanya, Estònia, França, Gran Bretanya, Holanda, Luxemburg i Txèquia.

Notícies

Jean Leon i CREAF col·laboren en un estudi de segrest de carboni a la vinya

1 de febrer 2021CREAF

L’assaig permetrà quantificar l’assimilació del CO2 atmosfèric en el sòl en funció del tipus de cultiu de cobertura. Jordi Sardans, del CREAF, coordina l'estudi. 

Follow CREAF on: