Biodiversitat

Notícies

La conservació de la biodiversitat, clau per al futur de l’economia catalana

17 de gener 2020CREAF

Durant la segona jornada organitzada pel CREAF, el Col·legi d'Economistes i el Departament de Territori sobre l'informe IPBES es va fer pal·lès que el cost estimat de protegir la biodiversitat a Catalunya és de 129 milions d’euros l’any. A l’estat Espanyol, s’hauria d’invertir un 0,19% del PIB en la xarxa Natura 2000. Una xarxa que, a més, genera 187.093 llocs de treball directes i 401.906 indirectes.

Coneixement, Notícies

Conèixer el potencial evolutiu per a conservar i gestionar: l’exemple del teix

16 de gener 2020Àlex Richter-Boix

El teix és considerat espècie d'interès des del punt de vista de la conservació per les seves poblacions petites i aïllades. Un equip internacional liderat pel CREAF ha estudiat la variació adaptativa de les seves poblacions, un coneixement crucial per desenvolupar mesures de conservació correctes.

Notícies

La UAB i el CREAF llancen un MOOC sobre dones en la biologia ambiental

18 de desembre 2019Adriana Clivillé

Donar a conèixer conceptes clau de la biologia ambiental des d’una perspectiva de gènere és el fil conductor del curs 100% obert i accessible a tothom Women in Environmental Biology (Les dones en la biologia ambiental), que posen en marxa la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el CREAF.

Notícies

El 75% de les espècies d’interès comunitari presenten un estat de conservació desfavorable a Catalunya

17 de desembre 2019Adriana Clivillé

Catalunya ha d'enfortir les polítiques de conservació de la biodiversitat per complir amb les directives europees, perquè el 75% de les espècies i el 58% dels hàbitats d'interès comunitari presenten un estat de conservació desfavorable en el període de 2013 a 2018.

Notícies

Les arrels de les plantes silvestres segreguen compostos que ens estalviarien pesticides i fertilitzants

5 de desembre 2019Verónica Couto Antelo

Un treball d’investigadores del CSIC i del CREAF destaquen que les plantes silvestres són més fèrtils i resistents a les plagues que les varietats de cultius tradicionals gràcies a que segreguen exsudats (substàncies que alliberen les arrels) que les ajuden a captar més nutrients i a defensar-se dels bacteris i fongs patògens del sòl. 

Follow CREAF on: