Biodiversitat

Notícies

Nou Atles dels ocells nidificants d’Europa, una fita per la investigació de la biodiversitat i la conservació de la natura

3 de desembre 2020Adriana Clivillé

Es publica un nou Atles dels ocells nidificants d’Europa (EBBA2), iniciativa de l'European Bird Census Council i amb informació actualitzada sobre la seva distribució i abundància, amb alts estàndards científics i un enfocament de ciència ciutadana.

Notícies

Temperatures càlides i pluges regulars, així ha estat l’any amb més mosquits a Espanya

1 de desembre 2020Àlex Richter-Boix

El 2020 Mosquito Alert ha registrat el doble de mosquits tigre que el 2019. Ha estat l'any amb més mosquits des de 2014, quan la plataforma de ciència ciutadana va començar a recollir dades. 

Notícies

Ja pots descarregar la nova guia sobre ciència ciutadana, natura urbana i educació ambiental

27 de novembre 2020CREAF

Fundesplai, conjuntament amb el CREAF, i amb la col·laboració de la Fundació ECODES, ha elaborat una guia per a promoure la Ciència Ciutadana com a espai i eina participativa, educativa i amb capacitat de transformació.

Notícies

El canvi global obliga a una nova gestió del foc per preservar la biodiversitat

19 de novembre 2020CREAF

Més de 4.400 espècies terrestres i d'aigua dolça estan amenaçades pels canvis en el règim d'incendis. Tot i que moltes espècies estan en risc per l'augment de la freqüència i intensitat de foc, la seva eliminació pot ser perjudicial per a algunes formes de vida i ecosistemes.

Notícies

Josep Peñuelas, distingit com a membre de l’organització americana referent en ciència avançada de la Terra i l’espai

19 de novembre 2020Adriana Clivillé

L’organització científica americana American Geophysical Union (AGU) ha destacat l’investigador Josep Peñuelas com a membre distingit de l’any 2020, “per la seva dedicació i contribució excepcional a les ciències de la Terra i l'espai i per haver-hi contribuït a avançar mitjançant la recerca i la innovació”.

Follow CREAF on: