Biodiversitat

Notícies

Els llangardaixos de climes freds són els més afectats pel canvi climàtic

9 de setembre 2019CREAF

Un estudi publicat avui a Nature Communications reconstrueix la història dels lacèrtids des de fa milions d’anys fins l’actualitat per comparar com han actuat davant altres canvis climàtics. La recerca, liderada pel CREAF, adverteix que les espècies de les regions fredes seran les més afectades, perquè tenen un rang de distribució petit i la temperatura que necessiten per viure se superarà fàcilment.

Notícies

Aquest final de setembre submergeix-te en el ritme de la natura amb dos grans esdeveniments

4 de setembre 2019Pau Guzmán

Pel 29 i 30 de setembre el projecte de ciència ciutadana RitmeNatura organitza un taller i una jornada oberta a tot el públic per conèixer a fons com el canvi climàtic altera el ritme de la natura i per saber com es pot ajudar els científics al seu coneixement.

Notícies

Els paisatges agrícoles amb parcel·les petites i variades fomenten la biodiversitat

29 de juliol 2019Anna Ramon Revilla

Una recerca liderada per l'INRA i el CNRS demostra que els paisatges agrícoles amb parcel·les petites i diferents tipus de conreu afavoreixen la biodiversitat de plantes i animals. Fomentar aquests paisatges ajudaria a per fer front a la pèrdua d’espais naturals i semi-naturals entre els conreus.

Notícies

La ciència ciutadana, una gran aliada per a vigilar les espècies exòtiques

26 de juliol 2019Ángela Justamante

La globalització no facilita només el turisme, el comerç internacional i l’intercanvi de cultures, sinó que també afavoreix l’entrada d’espècies exòtiques.

Notícies

El canvi climàtic és més ràpid que la capacitat d’adaptació dels animals

24 de juliol 2019Anna Ramon Revilla

La revista científica Nature Comunications acaba de publicar un article amb resultats preocupants pel que fa a l'adaptació dels animals al canvi climàtic. Les espècies, conclou l'estudi, responen a l'escalfament global canviant alguns aspectes de la seva vida, però no van prou ràpid i no sempre en la direcció correcta.

Follow CREAF on: