Biodiversitat

Notícies

Polyfarming, referent de Harvard per a dissenyar un nou model de ciutat

17 de setembre 2020Ángela Justamante

El model d'agricultura i ramaderia alternatiu que defensa el projecte LIFE Polyfarming ha protagonitzat un recent vídeo realitzat per Harvard Graduate School of Design (GSD). 

Notícies

Les marmotes es comuniquen mitjançant dialectes

4 de setembre 2020Verónica Couto Antelo

Un equip de recerca europeu ha estudiat quatre poblacions de marmotes alpines als Pirineus catalans i francesos i ha trobat que cadascuna emet crits d'alarma en un dialecte diferent. Les marmotes distingeixen el seu propi dialecte del de les marmotes forasteres i s'amaguen davant els crits de les desconegudes.

Notícies

L’ozó afecta les plantes, els insectes i els microorganismes i és ja una amenaça per la biodiversitat mundial

24 d'agost 2020Anna Ramon Revilla

Un estudi on ha participat en Josep Peñuelas del CREAF, i publicat a Science Advances, afirma que al 2100 la biodiversitat de la conca de la Mediterrània, el Japó o Àfrica equatorial estaran amenaçades per l'increment d'ozó a l'atmosfera.

Coneixement

Jugant amb pedretes

20 d'agost 2020Carles Castell Puig

Dir que el fenomen de la globalització ho està canviant tot no és cap novetat. Com tampoc ho seria apuntar que les noves tecnologies d’informació i comunicació, les finances especuladores, el comerç mundial, el transport i el turisme són les puntes de llança d’aquest procés que ha arribat al darrer racó del planeta. Ja n’hem parlat prou darrerament perquè tothom que se’n hagi volgut assabentar en sigui ben conscient.

Notícies

Un estudi participatiu ha permès observar 2.579 papallones de 29 espècies diferents als parcs i platges metropolitans

24 de juliol 2020CREAF

Aquestes dades constaten que el 15 % de les espècies de papallones de Catalunya es troben als parcs i platges metropolitans. L'estudi 'Anàlisi de gestió sostenible dels prats florits' realitzat per l’AMB juntament amb el CREAF, l’IERMB i el LET és el punt de partida de l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS.

Follow CREAF on: