Canvi global

Notícies

Ciència ciutadana i trampes intel·ligents contra el mosquit tigre

12 de febrer 2020Àlex Richter-Boix

El projecte MosquitoAlertBCN ha estat una de les iniciatives d’investigació seleccionades pel Pla Barcelona Ciència. És un projecte liderat pel CREAF en el que hi participen la UPF i IRIDEON amb la col·laboració de l’ASPB. El Pla Barcelona Ciència compta amb l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i la fundació Bancària “la Caixa”.

Notícies

L’activitat humana dedica més fòsfor a produir peix del que n’obté amb la pesca

10 de febrer 2020Adriana Clivillé

El balanç entre el fòsfor dedicat a la producció de peix i marisc (necessari pel seu creixement i el del seu esquelet i closca) i el que n'obtenim de la pesca està desequilibrat. Per revertir-ho, l'aqüicultura ha d'augmentar l'eficiència mitjana de l'ús de fòsfor del 20% actual fins al 48% l'any 2050.

Notícies

El campus UAB consolida el seu prestigi en recerca ambiental amb les distincions Severo Ochoa del CREAF i Maria de Maeztu de l’ICTA-UAB

5 de febrer 2020CREAF

El director del CREAF, Joan Pino, ha presentat avui l’acreditació Severo Ochoa del centre, assolida el mes d’octubre passat, a la rectora de la UAB, Margarita Arboix, en una reunió on també hi ha participat el director de l’ICTA-UAB, Xavier Gabarrell, per posar en comú el potencial del campus de la UAB en aquest àmbit.

Coneixement

Els nostres aliments

4 de febrer 2020Jaume Terradas

Abans de donar al poble sacerdots, soldats i mestres, seria oportú saber si per ventura no s’està morint de gana, L. Tolstoi. Arriba un nou apunt d'en Terradas sobre el paper dels humans en les xarxes tròfiques i la organització social.

Mitjans, Notícies

Annelies Broekman parla sobre la relació entre el temporal Gloria i el canvi climàtic al ‘Tot es mou’ de TV3

28 de gener 2020Verónica Couto Antelo

“La filosofia de la gestió d’un territori no pot estar basada en dominar la naturalesa i utilitzar el formigó” sentenciava l’ecòloga del CREAF aquest divendres al programa de televisió.

Follow CREAF on: