Canvi global

Notícies

El tractament de les aigües urbanes provoca canvis en la flora i fauna dels rius

16 d'agost 2019Verónica Couto Antelo

Un estudi publicat a la revista Science, liderat per Carles Ibáñez de l'IRTA i en el qual participa Josep Peñuelas del CREAF, alerta que depurar les aigües perquè siguin més clares no sempre implica un retorn a les condicions sanes del riu, sinó que també es poden produir efectes indesitjables en tot l'ecosistema.

Notícies

El CREAF contribueix a una metodologia europea per orientar la restauració dels ecosistemes

24 de juliol 2019CREAF

Pilar Andrés és un dels onze experts europeus en restauració del grup expert de treball d’EKLIPSE, que té com a objectiu millorar l'eficàcia dels enfocaments existents pel que fa a la restauració de la biodiversitat i de les funcions i serveis dels ecosistemes.

Notícies

El canvi climàtic és més ràpid que la capacitat d’adaptació dels animals

24 de juliol 2019Anna Ramon Revilla

La revista científica Nature Comunications acaba de publicar un article amb resultats preocupants pel que fa a l'adaptació dels animals al canvi climàtic. Les espècies, conclou l'estudi, responen a l'escalfament global canviant alguns aspectes de la seva vida, però no van prou ràpid i no sempre en la direcció correcta.

Notícies

Alerta Forestal reprèn la campanya de seguiment de l’eruga boix

22 de juliol 2019Ángela Justamante

L'eruga del boix torna a estar molt activa aquest any. El projecte de ciència ciutadana Alerta Forestal recull observacions per fer el seguiment d’aquesta espècie invasora i valorar com d’afectades estan les zones atacades.

Notícies

La sequera amenaça la biodiversitat del sòl i posa en perill el cicle de nutrients a tota Europa

26 de juny 2019J.Luis Ordóñez

Un estudi europeu publicat a la revista Global Change Biology i liderat pel CREAF adverteix que la sequera associada al canvi climàtic podria reduir la biodiversitat d'organismes del sòl i frenar la descomposició de les fulles caigudes. Això posaria en perill el reciclatge dels nutrients per a les plantes a tota Europa.

Follow CREAF on: