Canvi global

Notícies

Prenent un cafè amb el cicle del nitrogen

22 d'octubre 2019Verónica Couto Antelo

Les investigadores Sara Marañón i Rossella Guerrieri van participar dimecres passat en un cafè científic a la Casa Orlandai per explicar perquè és tan important el nitrogen per als éssers vius i com funciona el seu cicle. Ens han donat les seves opinions.

Notícies

Els boscos nous creixen més però són més sensibles al canvi climàtic

9 d'octubre 2019Anna Ramon Revilla

Un estudi liderat pel CREAF ha comprovat que els nous boscos, que creixen a les terres abandonades per l’èxode rural, són capaços de segrestar més CO2 de l’atmosfera. Aquest efecte podria ser temporal perquè la seva fusta és menys densa i això els fa més vulnerables als esdeveniments climàtics extrems.

Notícies

Life-Polyfarming proposa un canvi de model agroalimentari totalment sostenible

8 d'octubre 2019Ángela Justamante

Polyfarming és un projecte d'agricultura regenerativa que combina els recursos del bosc, el bestiar i els cultius per a recuperar un sòl fèrtil en zones de muntanya mediterrània. El projecte, co-finançat pel programa LIFE de la Comissió Europea, el lideren el CREAF i la granja Planeses, on es duu a terme a escala real.

Notícies

El CREAF aconsegueix l’acreditació ‘Severo Ochoa’

7 d'octubre 2019CREAF

El CREAF proposa un pla esratègic de recerca per aportar coneixement als reptes ambientals més importants del segle XXI, entre ells el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Ha estat seleccionat pels seus resultats científics i els seus programes estratègics després d'una rigorosa avaluació internacional.

Mitjans, Notícies

Som a temps d’aturar el canvi climàtic?

4 d'octubre 2019CREAF

Aquesta és la pregunta que s’ha plantejat l’equip de Els Matins de TV3 per respondre durant la primera secció sobre crisis climàtica de la temporada. Per ajudar-nos a respondre l’Anna Ramon, del CREAF, ha convidat a la investigadora Marta Torres, del centre Francès IDDRI.

Follow CREAF on: