Canvi global

Notícies

Vols saber quins líquens pots trobar a la teva escola i ciutat? Apunta’t al LiquenCity!

20 de juny 2018CREAF

El projecte LiquenCity busca escoles de Barcelona i l'arc metropolità que vulguin col·laborar en el mapatge i identificació dels líquens que viuen a la ciutat i aprendre la relació d'aquest éssers vius amb la contaminació de l'aire.

Notícies

Josep Peñuelas, membre distingit de l’Acadèmia Xinesa de la Ciència

15 de juny 2018CREAF

Durant dues setmanes del mes de maig, l'investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas va visitar el país asiàtic. Peñuelas col·labora habitualment amb personal investigador de diferents institucions de recerca xineses.

Notícies

Neix un nou sistema d’alerta del risc d’aparició d’arbovirosis autòctones com el Zika o el dengue

7 de juny 2018Marina Torres Gibert

El Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron està coordinant el desenvolupament del sistema d’alerta del risc d’aparició d’arbovirosis autòctones com el Zika, el dengue o el chikungunya a Catalunya. Serà l’eina final resultant de la Plataforma Integral per al Control d’Arbovirosis a Catalunya (PICAT).

Notícies

Neix NEMOR, una xarxa europea per promoure la recerca en muntanya

30 de maig 2018Anna Ramon Revilla

El CREAF coordina la xarxa que compta amb més de 50 entitats europees. Els integrants de NEMOR han elaborat un document perquè la Comissió Europea reconegui les muntanyes com un espai únic per testar els efectes del canvi climàtic, lluitar contra el despoblament i impulsar nous projectes d’economia circular.

Notícies

L’observació de la Terra ajuda a prevenir les epidèmies provocades per mosquits

22 de maig 2018CREAF

L’investigador John Palmer explica el sistema de recollida i processament de dades del projecte Mosquito Alert, en una trobada mundial, organitzada per The Wilson Centre i la NASA als EUA.

Follow CREAF on: