Canvi global

Notícies

Islàndia és un laboratori natural per a estudiar els efectes del canvi climàtic al sòl

10 de desembre 2019Ángela Justamante

Els prats d'Islàndia i els éssers vius que conviuen en ella reaccionen de manera molt intensa davant l'augment de temperatura durant els primers 5-8 anys, però transcorreguts més de 50 anys l'ecosistema torna a un estat estacionari més semblant a l'estat inicial.

Mitjans, Notícies

L’Olga Margalef, en Sergi Pla i l’Oriol Grau són entrevistats a El Matí de Catalunya Ràdio

4 de desembre 2019Verónica Couto Antelo

Els ecòlegs del CREAF van participar en la secció 'I visca la Terra' de l'emissora catalana per parlar sobre el desgel del permafrost a causa del canvi climàtic i la expedició que van fer a Alaska per estudiar-ho.

Notícies

New call: PhD positions at CREAF with “La Caixa” – INPhINIT fellowship programme

3 de desembre 2019CREAF

CREAF, as Severo Ochoa center, is a host organization of INPhINIT Incoming and offers up to 9 research projects to be carried out in a multidisciplinary and international research team.

Notícies

El canvi climàtic canvia com les plantes i els microorganismes es relacionen

2 de desembre 2019Verónica Couto Antelo

Un estudi publicat fa uns dies a la revista Science Advances adverteix que el canvi climàtic modificarà com estan distribuïdes les plantes i els organismes del sòl. Això pot alterar la manera de relacionar-se d’aquestes plantes i microorganismes, i en conseqüència afectar l’equilibri de l’ecosistema.

Notícies

Els arbres treuen les fulles en moments diferents arreu d’Europa marcats pel clima on viuen

27 de novembre 2019Anna Ramon Revilla

Aquestes setmanes els arbres caducifolis d’arreu d’Europa estan acabant de perdre les fulles. Quan tornaran a sortir? Avui, un estudi publicat a Nature Communications ha demostrat que les hores de calor acumulada durant abans de la primavera expliquen les varacions d’un any a un altre, però que si volem entendre les variacions en l’espai hem de fixar-nos en el clima. Els arbres s’han adaptat al seu clima local per rebortar en el moment òptim.

Follow CREAF on: