Canvi global

Notícies

Les alzines assedegades perden un 21% més de carboni per les arrels

19 de gener 2018Albert Naya i Díaz

Un cop rehidratades, les alzines han mostrat una gran capacitat de recuperació, gràcies a estar molt ben adaptades al clima mediterrani. L’alliberament de substàncies al sòl suposa una pèrdua considerable de carboni per a l’alzina i modifica la comunitat microbiana que hi viu, el que pot afectar de retruc novament la planta.

Notícies

EL CREAF i la Universitat de Costa Rica investiguen com crear i utilitzar el biochar en el cultiu de la pinya

11 de gener 2018Pau Guzmán

La investigació va lligada a un projecte de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) i forma part de la tesi de l'investigador predoctoral del CREAF Juan Chin. L'estudi inclou cursos de formació, com el que va impartir a Costa Rica la doctora en ciències del sòl i tècnica del CREAF Stefania Mattana.

Mitjans

Josep Peñuelas i la dispersió massiva de microbis per tot el món a ‘La mecánica del caracol’

8 de gener 2018Pau Guzmán

L'investigador del CSIC al CREAF parla en aquest programa de ràdio basc de divulgació científica sobre com els humans estem movent en massa els bacteris de tot el món i dels riscos que això suposa. També explica que l'augment de temperatura amenaça la producció agrícola mundial.

Notícies

Els homes de països rics són cada cop més alts perquè tenen una dieta més rica en nitrogen i fòsfor

18 de desembre 2017Anna Ramon Revilla

Hi ha una diferència d’alçada de 23 cm de mitjana entre els països amb un PIB més alt i els que el tenen més baix. Aquesta diferència ha crescut 1,5 cm els darrers 30 anys. La dieta rica en productes d’origen animal i més variada assegura que els països rics rebin pràcticament el doble de quilos de nitrogen i fòsfor a l’any.

Notícies

Resum de la jornada ‘Ús històric dels boscos a Catalunya i el seu significat davant els reptes del futur’

15 de desembre 2017Pau Guzmán

El passat 7 de novembre va tenir lloc a Barcelona aquesta jornada amb l’objectiu de comprendre millor la capacitat que tenen els boscos de respondre als canvis d’usos i de clima. El seminari el va organitzar conjuntament el CREAF, la ICHN i la SCB.

Follow CREAF on: