Canvi global

Notícies

Jaume Terradas: «Mantenir la integritat dels ecosistemes beneficia la humanitat, els animals i la biodiversitat»

4 de desembre 2020CREAF

El dimarts 17 de novembre va tenir lloc, de manera virtual, la sessió inaugural del curs 2020-2021 de la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El ponent va ser Jaume Terradas i Serra, professor honorari d’ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, fundador del CREAF i membre emèrit de l’IEC.

Notícies

L’oli de palma busca reconvertir-se en biocarbó

3 de desembre 2020Verónica Couto Antelo

La Universitat de Costa Rica, amb l’investigador del CREAF i la UAB Xavier Domene com a consultor, lidera un projecte que pretén transformar els residus contaminants de l’oli de palma en carbó vegetal sostenible.

Notícies

Temperatures càlides i pluges regulars, així ha estat l’any amb més mosquits a Espanya

1 de desembre 2020Àlex Richter-Boix

El 2020 Mosquito Alert ha registrat el doble de mosquits tigre que el 2019. Ha estat l'any amb més mosquits des de 2014, quan la plataforma de ciència ciutadana va començar a recollir dades. 

Notícies

El model MEDFATE ajuda a entendre el funcionament i la dinàmica dels boscos mixtos limitats per l’aigua

25 de novembre 2020CREAF

Un nou estudi fet amb el model de simulació forestal MEDFATE permet interpretar l'efecte de la barreja d’espècies vegetals i les seves interaccions pel que fa a l'ús de l'aigua i l'estrès per sequera.

Notícies

Les cremes controlades redueixen el risc de patir grans incendis forestals

25 de novembre 2020Ángela Justamante

Aquest any 2020, Catalunya ha tingut una àrea cremada per incendis extremadament baixa, de les més baixes des que es tenen registres. A falta de les dades definitives, es creu que estarà al voltant de 135 hectàrees. D'altra banda, els Bombers de la Generalitat han cremat 64’5 hectàrees de terreny en onze cremes prescrites en diversos punts estratègics de gestió. 

Follow CREAF on: