Canvi global

Notícies

Crònica del congrés de la AEET – MEDECOS, Sevilla 2017 (#AEETMED)

24 de febrer 2017CREAF

Aquí podreu llegir les valoracions d'alguns dels investigadors i investigadores que van participar en el recent congrés organitzat a Sevilla per ISOMED i la Associació Espanyola d'Ecologia Terrestres (AEET), el tema central ha estat l'anàlisi dels canvis que estan tenint lloc en els ecosistemes mediterranis a causa de les activitats humanes.

Notícies

El canvi climàtic augura un clima més séc i càlid per a Catalunya, sobretot a les muntanyes

20 de febrer 2017Verónica Couto Antelo

S’ha fet públic el Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya, un document que analitza l’estat del país en matèria de canvi climàtic. Hi han col·laborat més de 140 experts, entre els quals 40 són investigadors i investigadores del CREAF. 

Mitjans

Joan Pino explica a ‘Els matins de TV3′ l’estat actual de la invasió de la vespa asiàtica

17 de febrer 2017Verónica Couto Antelo

La vespa velutina és una espècie invasora a Catalunya i preocupa als apicultors perquè ataca les abelles de la mel. El subdirector del CREAF, Joan Pino, destaca que s'ha de controlar aquest insecte, però no cal extremar les conseqüències derivades de la invasió. 

Notícies

La Generalitat i el CREAF defineixen el Programa Global de Seguiment de la Biodiversitat de Catalunya

9 de febrer 2017CREAF

Aquesta iniciativa és pionera i posa Catalunya en la punta de llança del seguiment de la biodiversitat al costat de països com el Regne Unit i els Estats Units d’Amèrica.

Mitjans

Un article de Josep Peñuelas és el 9è amb més presència als mitjans el 2016

7 de febrer 2017Albert Naya i Díaz

El lloc web Carbon Brief, especialitzat en política energètica i canvi climàtic, destaca l'article 'Greening of the Earth and its drivers' com el novè del món amb major atenció per part dels mitjans de comunicació digitals i les xarxes socials el 2016.

Follow CREAF on: