Canvi global

Notícies

Parlem de riscos: si el teu bosc fos un país, quin país seria?

11 de maig 2021Anna Ramon Revilla

El Japó és un dels països del món on la població està més en risc davant les catàstrofes naturals. Si tenim en compte que també és un dels països del món més ben preparats, amb més llits d’hospital, més educació, plans de prevenció, urbanisme adaptat i un llarg etcètera, com s’explica?

Notícies

Euromontana incorpora Polyfarming com a exemple de bones pràctiques en la gestió europea de pasturas de muntanya

5 de maig 2021Ángela Justamante

El projecte europeu LIFE Polyfarming, que coordina el CREAF, s'inclou com a model inspirador en el recentment publicat manual de bones pràctiques ‘Gestió sostenible de les pastures de muntanya’ impulsat per Euromontana. 

Notícies

Àngela Ribas i la mística del coneixement

4 de maig 2021Adriana Clivillé

Quan de petita a l’Àngela Ribas li demanaven què faria quan fos gran, contestava que volia anar a la universitat. Una atracció que ella qualifica gairebé de mística, que connecta amb l’atracció pel coneixement i la descoberta, i que actualment manté intacta. 

Notícies

Plantar 3.000 milions d’arbres a Europa pot fer augmentar el risc d’incendi forestal

27 d'abril 2021Anna Ramon Revilla

Un equip del CTFC, el CREAF i l’InBIO-CIBIO de la Universidad de Santiago de Compostela adverteix que cal planificar la reforestació massiva que proposa la Unió Europea com a part del Green Deal segons l'augment de connectivitat del bosc, el ràpid creixement d'algunes espècies, les resines inflamables i la gestió forestal. 

Coneixement

Principis evolutius per organitzar-nos i millorar la nostra adaptabilitat al canvi

15 d'abril 2021Jaume Terradas

M’agradaria explicar aquí algunes idees que, partint de l’ecologia i d’una visió de l’evolució diferent de la del neodarwinisme, poden ajudar-nos a fer millor les coses pels humans i pel conjunt de la Biosfera.

Follow CREAF on: