Canvi global

Coneixement

L’EXOCAT busca registres d’un paràsit de la figuera de moro

15 de juny 2017Albert Naya i Díaz

Les taques blanques que hi ha sobre algunes penques de la figuera de moro, una planta invasora, corresponen a colònies d’un insecte també exòtic que ha seguit el cactus des d’Amèrica.

Notícies

Diana Pascual i Eduard Pla coediten un llibre sobre l’adaptació de la conca Mediterrània al canvi climàtic

13 de juny 2017Verónica Couto Antelo

El llibre se centra en la reserva natural compartida entre el sud d’Espanya i el nord de Marroc. En concret, es valoren els impactes del canvi climàtic relacionats amb la disponibilitat d’aigua des d’un punt de vista ecològic, socioeconòmic i polític.  

Notícies

Arribar als acords de la COP21 és ara per ara una utopia

9 de juny 2017Albert Naya i Díaz

La COP21 fixava un augment màxim de la temperatura el 2100 en 1,5 ºC respecte la dels nivells preindustrials. Només un escenari on es redueixin molt les emissions humanes de CO2, hi hagi un creixement important de les renovables, i potser amb una aplicació de tecnologies de segrest artificial de carboni, permetria acomplir l’objectiu.

Notícies

El CREAF ajudarà a plantejar iniciatives forestals europees contra el canvi climàtic

8 de juny 2017Albert Naya i Díaz

Enrique Doblas forma part d'un grup d'interès a nivell europeu sobre adaptació al canvi climàtic del sector forestal. El coneixement i innovació del CREAF pot ser un element important a tenir en compte de cara a plantejar solucions contra el canvi climàtic.

Notícies

Vols col·laborar en el disseny del nou observatori ciutadà sobre fenologia i canvi climàtic?

7 de juny 2017CREAF

Després de diversos projectes d'èxit relacionats amb la ciència ciutadana CREAF està implicat ara en un projecte internacional clau anomenat Ground Truth 2.0 que vol crear 6 observatoris ciutadans arreu del món sobre temes ambientals.

Follow CREAF on: