Canvi global

Notícies

La sequera mata els arbres de set o de gana?

8 d'agost 2017Albert Naya i Díaz

Un estudi conclou que tots els arbres que moren per culpa de la sequera són incapaços de transportar l’aigua fins les fulles. A més, n’hi ha que també esgoten les seves reserves de carboni en no poder realitzar la fotosíntesi. Els resultats de la investigació permetran fer models més acurats de predicció dels efectes dels canvis en el clima sobre la vegetació.

Coneixement

Pensament sostenibilista

31 de juliol 2017Jaume Terradas

En aquesta entrada abans de vacances, en Jaume Terradas reflexiona i recomana el llibre Ambient, Territori i Paisatge: Valors i Valoracions, de Ramon Folch i Josepa Bru.

Notícies

Teresa Rosas guanya el premi a millor pòster en el 39è Simposi de ‘New Phytologist’

31 de juliol 2017Albert Naya i Díaz

La investigadora del CREAF Teresa Rosas va guanyar el premi al millor pòster en el darrer simposi organitzat per la revista científica. El treball presentat estudia la coordinació entre el transport d’aigua de les plantes i la tipologia de les fulles.

Notícies

Troben als Pirineus un bolet en perill d’extinció

26 de juliol 2017Albert Naya i Díaz

Una expedició científica liderada per Bernat Claramunt descobreix per primera vegada aquesta espècie a Andorra. Fins ara només ha estat citada cinc vegades a Catalunya.

Notícies

El canvi climàtic ja amenaça els ecosistemes mediterranis de Catalunya

19 de juliol 2017Albert Naya i Díaz

Una extensa revisió d’estudis i registres de dades indica que la sequera i l’augment de temperatura ja provoquen substitucions d’espècies, major aridesa i risc d’incendi, i menor fertilitat del sòl i disponibilitat d’aigua, entre d’altres efectes negatius.

Follow CREAF on: