Canvi global

Notícies

Publiquem el nostre primer butlletí internacional

8 de setembre 2020Adriana Clivillé

El primer butlletí internacional del CREAF ha vist la llum, amb la intenció de millorar la nostra visibilitat, reputació i captació de talent. El seu fil conductor és l'ecologia com a solució i recull actualitat tant diversa com les beques postdoctorals de 'la Caixa' amb l'experiència de l'Oriol Lapiedra i l'opinió de Marc Palahí, director de l'European Forest Institute, sobre la seva col·laboració amb nosaltres.

Mitjans, Notícies

L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia

6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo

Fa uns dies, el diari català publicava una entrevista sobre incendis forestals, matemàtiques i maternitat feta a l'ambientòloga del CREAF i el CTFC. En ella es presentava Medfire, una eina que ha desenvolupat la Dra. Duane durant la seva tesi per planificar i combatre els futurs incendis de la zona mediterrània.

Notícies

El canvi climàtic i el creixement poblacional, claus del declivi de la civilització de l’Illa de Pasqua

30 de juliol 2020Verónica Couto Antelo

El col·lapse de les civilitzacions ens ha cridat sempre l’atenció: s’hi han dedicat llibres sencers, pel·lícules i milers de llegendes. Què fa que unes poblacions humanes desapareguin i d'altres no? Té relació amb crisis climàtiques i pandèmies com les actuals?

Coneixement

Les polítiques de dades obertes en temps de la Covid-19

28 de juliol 2020Joan Masó

La pandèmia de la Covid-19 ens ha arribat en un moment en què les administracions estaven ja raonablement convençudes de la necessitat d’exposar les seves dades en portals de dades obertes. Aquestes necessitat és un fenomen relativament nou i es justifica per motius tècnics, però també estratègics i econòmics.

Notícies

El canvi climàtic, la desforestació i els incendis modifiquen la fragància de la selva de l’Amazones

23 de juliol 2020Anna Ramon Revilla

La ciència fa anys que ha après a descriure les fragàncies de la natura, utilitzant aparells per mesurar els seus ingredients principals, els compostos orgànics volàtils (COV). Les plantes, els fongs, els bacteris i tots els animals desprenen aquests productes químics naturals per comunicar-se, són el seu llenguatge.

Follow CREAF on: