Ecologia forestal

Notícies

Els arbres més vulnerables a la sequera són els que han crescut en millors condicions climàtiques

26 de juliol 2018Giulio Nigro

Les plantes que han crescut durant la seva vida amb bones condicions climàtiques tenen menys capacitat per respondre a les sequeres extremes. L'estudi posa de manifest que és imprescindible tenir en compte la història d'un bosc per definir la seva millor estratègia de gestió i conservació.

Notícies

Alerta Forestal ha tancat la campanya de processionària amb 400 imatges per tot Catalunya

23 de juliol 2018Albert Naya i Díaz

Des del novembre fins el juliol, la plataforma de seguiment de la salut dels boscos catalans ha recollit 388 imatges relacionades amb la processionària. Segons l'equip, és el tercer any consecutiu que la plaga afecta severament els mateixos boscos.

Mitjans

Estratègies contra el canvi climàtic de la mà del PHLOEMAP

16 de juliol 2018Albert Naya i Díaz

El projecte de l'Elisabeth Robert, el PHLOEMAP, ha sortit publicat a la revista EU Research, una publicació d'accés lliure que pretén fer possible la difusió de les investigacions científiques a un públic global. 

Notícies

El canvi climàtic amenaça les espècies d’arbres més importants dels boscos d’alta muntanya

9 de juliol 2018Albert Naya i Díaz

La desaparició d'espècies arbòries en els boscos d'alta muntanya tindrà efectes més dramàtics del que es podia esperar. Aquests ecosistemes depenen d'unes poques espècies clau que són, a més, les més vulnerables a la calor i la sequera. Quan simulen extincions d'espècies ordenades es produeixen punts crítics en què una sola extinció més fa que tot l'ecosistema col·lapsi.

Notícies

Neix SIBECOL, societat científica que unirà a professionals de la península Ibèrica de totes les àrees de l’ecologia

4 de juliol 2018CREAF

El 2 de juliol es va signar l'acord de constitució de la nova Societat Ibèrica d'Ecologia (SIBECOL) que agruparà en un inici a més de dos mil professionals d'Espanya i Portugal de totes les àrees de l'ecologia.

Follow CREAF on: