Ecologia forestal

Notícies

La conservació de la biodiversitat guanya quan ciència i gestió s’integren

13 de març 2017CREAF

Un estudi destaca la necessitat d’un treball conjunt entre investigadors i gestors per tal d’aconseguir integrar el coneixement científic en la presa de decisions. 

Mitjans

Quin és l’estat dels boscos catalans? Mireia Banqué respon a Betevé Radio

6 de març 2017Verónica Couto Antelo

La investigadora del CREAF, Mireia Banqué, és entrevistada al programa 'El matí de Barcelona' per parlar sobre els resultats de l'informe del DeBosCat. Una xarxa de monitoratge que anualment revisa l'estat de salut dels boscos catalans.

Notícies

Presentat ‘LIFE RedBosques’, projecte per a la gestió dels boscos mediterranis

16 de febrer 2017CREAF

Es pretén millorar la gestió i conservació dels boscos mediterranis espanyols inclosos a la Xarxa Natura 2000, i assegurar la seva adaptació al canvi climàtic. 

Notícies

Els boscos catalans i canadencs ara més a prop

15 de febrer 2017Albert Naya i Díaz

El projecte Newforests ha permès l'intercanvi de coneixements sobre gestió forestal sostenible, biodiversitat i dinàmica dels boscos. Més de 50 persones han viatjat entre Canadà i Catalunya durant els últims tres anys en el marc del programa.

Notícies

La sequera estival de 2016 afecta un 2,2% dels boscos catalans

14 de febrer 2017Albert Naya i Díaz

Gairebé un 60% de les zones forestals afectades per la sequera corresponen a afectacions noves de l’any 2016. Prop del 75% dels boscos que s’han vist afectats es troben en zones on va ploure menys de la meitat del que és habitual. El Pallars Jussà, l’Anoia i l’Alta Ribagorça són les comarques més afectades. Per espècies, els roures i les alzines són els més perjudicats.

Follow CREAF on: