Ecologia forestal

Notícies

El futur de la selva de l’Amazones en mans dels arbres més petits

29 de setembre 2020Anna Ramon Revilla

Un estudi que ha comptat amb la participació de Maurizio Mencuccini, professor d'investigació ICREA al CREAF, conclou que els arbres més petits de la selva de l'Amazones podrien esdevenir la base d'un nou bosc més resistent a la sequera. 

Notícies

La coincidència d’incendis amb pluges extremes multiplica el risc de perdre sòl forestal al Mediterrani

2 de setembre 2020CREAF

Les tones de sòl que es perden als boscos pot aumentar un 150%  els anys que coincideixin grans incendis i pluges torrencials. L’equip d’investigadors i investigadores del CTFC i del CREAF proposen actuar ràpid després dels incendis, abans que arribin les pluges, i fer una gestió post-incendi adequada.

Notícies

Crear paisatges menys inflamables reduiria fins a un 50% l’àrea cremada prevista per als pròxims 30 anys

28 d'agost 2020Anna Ramon Revilla

Un estudi col·laboratiu entre Espanya i Portugal ha comprovat amb models matemàtics que, si es canvia el tipus de paisatge, amb menys densitat de vegetació i menys combustible, per exemple, i es promouen activitats agrícoles d'alt valor natural, es redueixen dràsticament les zones cremades.

Notícies

L’ozó afecta les plantes, els insectes i els microorganismes i és ja una amenaça per la biodiversitat mundial

24 d'agost 2020Anna Ramon Revilla

Un estudi on ha participat en Josep Peñuelas del CREAF, i publicat a Science Advances, afirma que al 2100 la biodiversitat de la conca de la Mediterrània, el Japó o Àfrica equatorial estaran amenaçades per l'increment d'ozó a l'atmosfera.

Mitjans, Notícies

L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia

6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo

Fa uns dies, el diari català publicava una entrevista sobre incendis forestals, matemàtiques i maternitat feta a l'ambientòloga del CREAF i el CTFC. En ella es presentava Medfire, una eina que ha desenvolupat la Dra. Duane durant la seva tesi per planificar i combatre els futurs incendis de la zona mediterrània.

Follow CREAF on: