Ecologia forestal

Notícies

El canvi global obliga a una nova gestió del foc per preservar la biodiversitat

19 de novembre 2020CREAF

Més de 4.400 espècies terrestres i d'aigua dolça estan amenaçades pels canvis en el règim d'incendis. Tot i que moltes espècies estan en risc per l'augment de la freqüència i intensitat de foc, la seva eliminació pot ser perjudicial per a algunes formes de vida i ecosistemes.

Notícies

Josep Peñuelas, distingit com a membre de l’organització americana referent en ciència avançada de la Terra i l’espai

19 de novembre 2020Adriana Clivillé

L’organització científica americana American Geophysical Union (AGU) ha destacat l’investigador Josep Peñuelas com a membre distingit de l’any 2020, “per la seva dedicació i contribució excepcional a les ciències de la Terra i l'espai i per haver-hi contribuït a avançar mitjançant la recerca i la innovació”.

Notícies

Barcelona, Ciutat Europea del Bosc 2022 amb la participació del CREAF!

14 d'octubre 2020CREAF

El European Forest Institute (EFI) ha concedit a la metròpolis de Barcelona l'organització de la seva conferència anual sobre boscos i el reconeixement internacional. Aquesta candidatura catalana està lidera per l'AMB, el CREAF, l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

Notícies

La gestió forestal tindrà més pes que el clima en el rendiment dels boscos

5 d'octubre 2020Anna Ramon Revilla

Un estudi posa en evidència que no existeix una gestió forestal que millori la provisió de tots els serveis ambientals a la vegada. En una situació com l’actual, decidir-se per una gestió forestal que redueixi la vulnerabilitat del bosc és una opció sensata. L’estudi s’ha dut a terme per un equip d’investigadors i investigadores del CTFC, la UdL i el CREAF.

Notícies

El futur de la selva de l’Amazones, en mans dels arbres més petits

29 de setembre 2020Anna Ramon Revilla

Un estudi que ha comptat amb la participació de Maurizio Mencuccini, professor d'investigació ICREA al CREAF, conclou que els arbres més petits de la selva de l'Amazones podrien esdevenir la base d'un nou bosc més resistent a la sequera. 

Follow CREAF on: