Ecologia forestal

Notícies

L’eruga del boix és present a 185 municipis i 21 comarques de Catalunya

1 de març 2021CREAF

L’any 2020 va arribar a tres comarques més i 52 nous municipis i avança en direcció oest i sud de Catalunya. Joan Pino, director del CREAF és membre del grup de treball tècnic que lidera el Departament d'Agricultura.

Notícies

El contingut d’aigua d’un pi pot predir si resistirà les sequeres extremes

17 de febrer 2021Verónica Couto Antelo

Una recerca liderada per l’investigador del CREAF i de la UAB Jordi Martínez-Vilalta ha analitzat diverses característiques dels arbres relacionades amb l’aigua, per saber quina és un bon predictor del risc de mortalitat davant de sequeres.

Notícies

Se segueix subestimant el paper del sòl en el benestar humà

12 de febrer 2021CREAF

FAO llança el seu primer informe sobre "L'estat de coneixement de la biodiversitat de terra". L'informe, en el qual participa Pilar Andrés com a experta, examina el potencial dels organismes de terra per garantir sistemes agroalimentaris sostenibles i mitigar el canvi climàtic.

Notícies

Un estudi proposa una gestió del bosc enfocada a diversificar els trets característics de les espècies que el conformen

12 de febrer 2021CREAF

Tenir un bosc divers fa més resistent i resilient un bosc? Segon un estudi amb participació de Núria Aquilué, investigadora del CTFC a la Joint Research Unit In Forest CREAF-CTFC, més que centrar-se en tenir moltes espècies diferents, cal assegurar que un bosc té espècies molt diferents pel que fa a la seva capacitat de creixement,  supervivència i reproducció, o característiques diverses com ara l’alçada mitjana, la mida de les llavors o la seva tolerància a la sequera.

Notícies

Les pluges del 2020 ajuden a cicatritzar les ferides dels boscos catalans

4 de febrer 2021Anna Ramon Revilla

El DeBosCat, la Xarxa de Seguiment de l’Estat dels Boscos de Catalunya, registra com a curades 10.395 hectàrees que s’han anat recuperant després de tres anys seguits de pluges. L’any 2020 només deixa 4 noves afectacions testimonials amb 49 hectàrees de bosc afectades per sequera.

Follow CREAF on: