Ecologia forestal

Notícies

Els boscos nous creixen més però són més sensibles al canvi climàtic

9 d'octubre 2019Anna Ramon Revilla

Un estudi liderat pel CREAF ha comprovat que els nous boscos, que creixen a les terres abandonades per l’èxode rural, són capaços de segrestar més CO2 de l’atmosfera. Aquest efecte podria ser temporal perquè la seva fusta és menys densa i això els fa més vulnerables als esdeveniments climàtics extrems.

Notícies

Comença Clearing House, un projecte que vol omplir d’arbres i boscos deu ciutats europees i xineses, entre elles, Barcelona

4 d'octubre 2019Anna Ramon Revilla

Un grup de 10 ciutats i regions urbanes europees i xineses s’estan preparant seriosament per fer-se més i més verdes.

Notícies

Estan perdent els boscos tropicals la seva capacitat d’emmagatzemar carboni?

3 de setembre 2019CREAF

Una investigació internacional aplica per primera vegada microones passives de banda L per mesurar de forma més fiable les reserves i els fluxos de carboni en els boscos tropicals del planeta. El treball, dirigit per Josep Peñuelas del CSIC al CREAF, es va publicar recentment a la revista Nature Plants.

Notícies

Les plantes creixen més ràpid davant l’augment de diòxid de carboni només si no els falta l’aigua

30 d'agost 2019Verónica Couto Antelo

Un estudi publicat recentment a la revista PNAS conclou que els boscos han ajustat la seva manera de créixer davant el canvi climàtic: només aprofiten l’efecte fertilitzant del diòxid de carboni, i creixen llavors més ràpid, si l’aigua és abundant.

Mitjans, Notícies

El telenotícies de TV3 explica com reforestar els boscos amb la tècnica del cocoon

23 d'agost 2019Verónica Couto Antelo

El cocoon és un mètode de regadiu per camps de secà o per recuperar terres deteriorades, per exemple, pel pas d’un incendi. El passat 3 d’agost, l’investigador del CREAF Vicenç Carabassa explicava al TNMigdia com funciona i les avantatges que suposa respecte altres tècniques: “El cocoon amplia la finestra de temps per fer les plantacions i permet que sigui durant tota la primavera i, fins i tot, a principis d’estiu. A més, combinem la reforestació amb zones d’usos agrícoles i de pastura, per trencar la continuïtat del bosc de pi i reduir la vulnerabilitat i risc davant incendis”.

Follow CREAF on: