Ecologia forestal

Notícies

Els boscos europeus estan més connectats les darreres dècades

18 de juny 2021Verónica Couto Antelo

Abandonament de la gestió forestal tradicional, dels cultius, de la pastura extensiva... Els últims anys han portat molts canvis per als boscos d'Europa que estan relacionats amb els canvis en la societat i l'economia. Aquesta tendència continua i, per això, investigadors del CREAF i la UAB estan indagant en com afecta a la composició de bosc. Un recent estudi apunta que la connectivitat entre ells ha augmentat, però no per l'augment de bosc pròpiament sinó per la disminució de cultius que comporta.

Notícies

Troben compostos químics provinents del trànsit de Barcelona en el Parc Natural del Montseny

11 de juny 2021CREAF

L'estudi que signen autors del CREAF i de l'IDAEA-CSIC, entre d'altres, adverteix que aquestes substàncies contaminants poden alterar les relacions climàtiques i ecològiques, fins i tot en zones protegides.

Notícies

Uforest busca ambaixadors per a formar-los i omplir d’arbres les ciutats

28 de maig 2021Florencia Florido

El CREAF, a través del projecte Erasmus+ Uforest, obre una enquesta dirigida a persones interessades a promoure un canvi a les ciutats i a omplir-les d'arbres i verd urbà. L'enquesta servirà per a crear un programa formatiu adaptat a les necessitats.

Notícies

Life Terra, plantar un arbre per cada habitant de la UE amb criteris científics

27 de maig 2021CREAF

El CREAF col·labora en un projecte internacional per plantar un arbre per cada habitant d'Europa seguint metodologies i coneixements científics. L'objectiu: mitigar els efectes del canvi climàtic i millorar la salut mediambiental del planeta.

Notícies

Parlem de riscos: si el teu bosc fos un país, quin país seria?

11 de maig 2021Anna Ramon Revilla

El Japó és un dels països del món on la població està més en risc davant les catàstrofes naturals. Si tenim en compte que també és un dels països del món més ben preparats, amb més llits d’hospital, més educació, plans de prevenció, urbanisme adaptat i un llarg etcètera, com s’explica?

Follow CREAF on: