Ecologia forestal

Notícies

Vols ajudar a testejar el Laboratori Forestal Català?

26 de juny 2020CREAF

Fa uns mesos que ja es pot consultar el Laboratori Forestal Català, una iniciativa del CREAF i del CTFC que reuneix tota la informació disponible sobre els boscos de Catalunya en un sol web. Ara demanem la col·laboració de les persones usuàries per acabar de definir la versió final.

Notícies

Posicionament del CREAF en relació amb el tractament amb Bacillus thuringensis dels boscos del Parc del Montnegre-Corredor

8 de maig 2020CREAF

Posicionament del CREAF en relació amb el tractament amb Bacillus thuringensis dels boscos del Parc del Montnegre-Corredor durant l’abril i maig de 2020 per al control de l’eruga peluda del suro (Lymantria dispar).

Notícies

Es publica un manual per a la gestió dels boscos madurs mediterranis

4 de maig 2020Verónica Couto Antelo

En el marc del projecte europeu LIFE RedBosques, on el CREAF participa, arriba el manual ‘Bosques Maduros Mediterráneos’. S’hi recullen els resultats de més de tres anys de treball col·laboratiu entre investigadors i investigadores, professionals forestals i personal gestor.

Notícies

Encara falta informació per constatar científicament que els boscos milloren la salut de les persones

21 d'abril 2020Verónica Couto Antelo

Un estudi recent en el que han participat el CREAF, el CTFC i la UAB constata que gairebé el 20% dels estudis que s’han fet per relacionar la salut dels boscos i la de de les persones no són complets. Per exemple, no descriuen el tipus de bosc i les variables forestals utilitzades són molt heterogènies.

Coneixement

El costat ocult de la raresa: no és tan estrany ser rar

3 d'abril 2020Francisco Lloret

La Begoña García porta molts anys estudiant amb passió una curiosa planta, Borderea chouardii. Es tracta d'una espècie rara amb un origen biogeogràfic que es remunta al Terciari i que roman confinada en unes poques parets calcàries del Pirineu Central. Desconeguda fins a mitjans de segle XX, es considera una espècie en perill d'extinció. Però... ho és?

Follow CREAF on: