Territori

Notícies

Any complicat per als boscos de Catalunya

16 de setembre 2021Pau Guzmán

El projecte DEBOSCAT està quantificant durant el setembre la superfície forestal de Catalunya afectada per la manca de pluges, però els efectes ja són evidents en algunes zones de l’Empordà, el Berguedà, el Bages, el Gironès i la Selva. El projecte de ciència ciutadana AlertaForestal demana a les persones amants del bosc que enviïn fotografies.

Notícies

Alba Anadon Rosell: una mirada amable amb un discurs contundent

14 de setembre 2021Adriana Clivillé

Sense fer massa soroll i amb una mirada sempre afable. Conversant amb l’Alba Anadon Rosell una té la sensació que, malgrat les dificultats, aquesta investigadora d’heterogeni recorregut internacional s’aproxima sempre a les situacions des d’un tarannà cordial i afectuós.

Agenda, Notícies

El Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET): un laboratori d’idees i una caixa d’eines per a l’anàlisi dels territoris metropolitans

11 de juny 2021Pau Guzmán

El proper dijous, 17 de juny a les 12 h es presenta en línia del Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET) i la seva integració en la xarxa UAB Open Labs com a laboratori d’innovació i recerca de referència en l'àmbit de la socioecologia metropolitana.

Notícies

Com millorar el subministrament d’aigua potable a la UE gràcies al seguiment dels llacs

19 de març 2021Adriana Clivillé

Controlar l’abast dels afluents dels llacs proporciona informació valuosa sobre el risc de contaminació i, alhora, contribueix a millorar la producció d’aigua potable i a preservar la sostenibilitat ambiental. Aquest és l’objectiu del projecte europeu WQeMS.

Coneixement

Ramon Folch, premi NAT i l’Abecedari socioecològic

11 de març 2021Jaume Terradas

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona va crear, per celebrar el seu 140 aniversari, el premi NAT a la divulgació de les ciències naturals. El premi NAT 2020 ha estat per Ramon Folch i Guillén, un dels biòlegs més lúcids i interdisciplinaris d'aquest país.

Follow CREAF on: