Territori

Notícies

El CREAF, nou membre de la Society for Ecological Restoration

1 de juliol 2020Adriana Clivillé

Des de mitjans 2020, el CREAF forma part de la Society for Ecological Restoration (SER), una associació global d’investigació, professionals i líders comunitaris d'Àfrica, Àsia, Austràlia, Europa, Nord i Sud d’Amèrica i Nova Zelanda, que participa activament en la recuperació ecològica d’ecosistemes degradats, utilitzant una àmplia gamma d'experiències i coneixements.

Notícies

El ritme amb què els boscos de Catalunya capturen CO2 disminueix un 17% en 25 anys

10 de juny 2020CREAF

En un quart de segle, entre 1990 i 2014, els boscos de Catalunya han patit un descens generalitzat de la seva capacitat de capturar diòxid de carboni (CO2), que arriba gairebé al 17%. Així mateix, l’aigua blava, la pluja que no aprofiten les plantes i arriba als rius i aqüífers, s’ha reduït fins a un 29%.

Notícies

L’agricultura podria retornar el 50% de les terres de cultiu a la natura i mantenir la seva producció

24 de maig 2020Anna Ramon Revilla

La meitat el terreny agrari del món destinat a conrear aliments podria dedicar-se a altres usos, si s'aconseguís multiplicar el seu rendiment gràcies a l'alta eficiència agrícola, per exemple conreant el terreny potencialment més productiu i amb irrigació i fertilitzants.

Notícies

El CREAF participa en la trobada virtual de geociències EGU2020

4 de maig 2020Verónica Couto Antelo

Donada la situació actual, l’Assamblea General sobre Geociències que havia de tenir lloc tota aquesta setmana a Viena ha passat a ser virtual. Es podrà seguir amb l’etiqueta #shareEGU20 i hi participen diversos investigadors i investigadores del CREAF.

Notícies

Any de treva pels boscos de Catalunya

20 de març 2020Verónica Couto Antelo

A les portes de la primavera, els experts i expertes del CREAF informen que els boscos de Catalunya aquest any podran recuperar-se de les sequeres acumulades d’altres temporades, així com dels efectes devastadors de la processionària. No és el cas del sotabosc: la papallona del boix segueix l'expansió deixant al seu pas només una rebrotada del 20%.

Follow CREAF on: