Territori

Notícies

La teledetecció dels pigments de les fulles permetrà millorar els models de canvi climàtic

7 de febrer 2017Albert Naya i Díaz

Un equip internacional codirigit per Josep Peñuelas ha desenvolupat un mètode per monitoritzar l’activitat fotosintètica de les coníferes al llarg de l’any. Aquesta nova tècnica, basada en l’anàlisi d’imatges de teledetecció obtingudes des de satèl·lits, permetrà millorar els models globals de captació de carboni atmosfèric i fer projeccions més acurades sobre el canvi climàtic.

Notícies

Resum de la Jornada sobre el paper del sòl en la conservació

25 de novembre 2016J.Luis Ordóñez

El passat dimarts 22 de novembre es va celebrar a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans la XIII Jornada CREAF-SCB-ICHN, que en aquesta ocasió debatia sobre el paper del sòl en la conservació de la natura.

Coneixement

“Observar la Terra és com prendre-li el pols a un malalt”

24 d'octubre 2016Albert Naya i Díaz

La Ivette Serral és llicenciada en Ciències Ambientals per la UAB i des del 2002 treballa al CREAF com a tècnica en Teledetecció i SIG. Actualment forma part del grup de recerca GRUMETS, i participa en els projectes ConnectinGEO i Ecopotential. La diversitat de tasques de la seva feina estimula el seu dia a dia, tot i que també dificulta poder aprofundir més en l’anàlisi de les dades i els resultats.

Notícies

El CREAF coorganitza els workshops del ConnectinGEO i l’ENEON a Àustria

5 d'agost 2016Albert Naya i Díaz

La setmana del 10 al 14 d’octubre, la ciutat de Laxenburg (Àustria) acollirà les jornades sobre Observació de la Terra ‘ConnectinGEO and ENEON Workshop Week’. Un conjunt de seminaris per a presentar en un primer workshop els resultats del projecte ConnectinGEO, i en un segon, la feina feta fins ara i la continuïtat de l’ENEON, ambdós liderats pel CREAF.

Notícies

Ja podeu llegir la nova Memòria anual 2015 del CREAF

1 d'agost 2016Verónica Couto Antelo

Aquí teniu l’enllaç a la versió on-line de la Memòria Anual d’Activitat del 2015, un any en el que el CREAF ha publicat 172 articles científics indexats al SCI, amb publicacions destacades a les revistes Nature, Science o Ecology Letters.

Follow CREAF on: