Territori

Notícies

Enguany el Màster Oficial en Teledetecció i SIG s’impartirà en doble modalitat, presencial i en línia

23 de setembre 2020CREAF

El Màster Oficial en Teledetecció i Sistemes d’Informació Geogràfica, impartit des de la UAB amb la col·laboració del CREAF, inaugura la seva 22a edició. L'experiència del curs passat, en què malgrat la COVID van poder contiuar la docència, ha impulsat que aquest any tingui també modalitat en streaming interactiu.

Notícies

Polyfarming, referent de Harvard per a dissenyar un nou model de ciutat

17 de setembre 2020Ángela Justamante

El model d'agricultura i ramaderia alternatiu que defensa el projecte LIFE Polyfarming ha protagonitzat un recent vídeo realitzat per Harvard Graduate School of Design (GSD). 

Notícies

Crear paisatges menys inflamables reduiria fins a un 50% l’àrea cremada prevista per als pròxims 30 anys

28 d'agost 2020Anna Ramon Revilla

Un estudi col·laboratiu entre Espanya i Portugal ha comprovat amb models matemàtics que, si es canvia el tipus de paisatge, amb menys densitat de vegetació i menys combustible, per exemple, i es promouen activitats agrícoles d'alt valor natural, es redueixen dràsticament les zones cremades.

Notícies

Els drons revolucionaran la restauració ecològica de les explotacions mineres a cel obert

14 de juliol 2020Anna Ramon Revilla

Un nou protocol elaborat pel CREAF per encàrrec de la Generalitat de Catalunya permetrà utilitzar els drons en el seguiment de les activitats extractives. Això permetrà agilitzar i abaratir molt aquest procés perquè els drons poden sobrevolar les mines ràpidament, obtenint dades de qualitat i objectives.

Notícies

El CREAF participa en un informe europeu per restaurar la biodiversitat i els serveis ecosistèmics

9 de juliol 2020CREAF

L'informe ha estat elaborat per un grup de treball d'experts d'EKLIPSE, entre els quals es troba la investigadora Pilar Andrés, i recull els punts clau a nivell científic, polític i social per millorar la restauració dels ecosistemes. Aquests resultats es van incloure a la conferència sobre degradació de sòls de l'IPBES del 2019.

Follow CREAF on: