Territori

Notícies

Any de treva pels boscos de Catalunya

20 de març 2020Verónica Couto Antelo

A les portes de la primavera, els experts i expertes del CREAF informen que els boscos de Catalunya aquest any podran recuperar-se de les sequeres acumulades d’altres temporades, així com dels efectes devastadors de la processionària. No és el cas del sotabosc: la papallona del boix segueix l'expansió deixant al seu pas només una rebrotada del 20%.

Notícies

Sabadell impulsa el verd amb l’ajuda del CREAF

17 de març 2020Verónica Couto Antelo

El CREAF col·labora juntament amb la UAB i el CTTC en el projecte ’Vivim, respirem, replantegem Sabadell‘ que lidera l’ADENC i que presenta un estudi sobre l’estat de la fauna i flora urbana, la qualitat de l’aire a la ciutat i la mobilitat per donar solucions a una ciutat més sostenible i verda.

Notícies

Planificar com connectar el territori a escala europea és molt més eficient que fer-ho cada país pel seu compte

16 de març 2020Anna Ramon Revilla

Segons un estudi liderat pel CTFC on ha col·laborat CREAF, planificar una infraestructura verda que connecti els espais naturals a gran escala fa més viable mantenir a el mateix temps la biodiversitat i els serveis ambientals que ens dóna la natura. L'estudi demana més instruments polítics per poder donar suport a aquesta idea.

Notícies

El Servei Meteorològic de Catalunya i el CREAF uneixen esforços per estudiar la fenologia i el canvi climàtic a través de la ciència ciutadana

4 de març 2020Pau Guzmán

Ambdues institucions recolliran dades sobre com s’altera el calendari biològic de plantes i animals per relacionar-ho amb el canvi climàtic. Actualment, els arbres fruiters floreixen uns quinze dies més aviat que fa 50 anys i els fruits maduren al voltant d’un mes abans.

Notícies

Les treballadores del CREAF prenen les xarxes!

3 de març 2020Verónica Couto Antelo

En el marc del Dia internacional de les dones i les nenes en la ciència, diverses investigadores, comunicadores i gestores del CREAF es van per càrrec de les xarxes socials del centre per transmetre la seva tasca. Ho recuperem!

Follow CREAF on: