Territori

Notícies

La ciència ciutadana és una font de dades per a fer el seguiment dels objectius de desenvolupament sostenible

11 d'octubre 2019Ángela Justamante

El monitoratge del progrés en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU requereix una gran quantitat de dades. Segons un nou estudi publicat en Nature Sustainability, la ciència ciutadana podria ajudar a omplir importants llacunes d'aquestes dades. A la recerca, liderada per IIASA, ha participat una gran comunitat d'experts en ciència ciutadana de tot el món, entre ells, en Joan Masó, investigador del CREAF.

Notícies

Life-Polyfarming proposa un canvi de model agroalimentari totalment sostenible

8 d'octubre 2019Ángela Justamante

Polyfarming és un projecte d'agricultura regenerativa que combina els recursos del bosc, el bestiar i els cultius per a recuperar un sòl fèrtil en zones de muntanya mediterrània. El projecte, co-finançat pel programa LIFE de la Comissió Europea, el lideren el CREAF i la granja Planeses, on es duu a terme a escala real.

Notícies

Comença Clearing House, un projecte que vol omplir d’arbres i boscos deu ciutats europees i xineses, entre elles, Barcelona

4 d'octubre 2019Anna Ramon Revilla

Un grup de 10 ciutats i regions urbanes europees i xineses s’estan preparant seriosament per fer-se més i més verdes.

Notícies

El CREAF s’incorpora com a membre associat al grup europeu d’observacions de la Terra, GEO

1 d'octubre 2019Verónica Couto Antelo

Enguany, l’organització intergovernamental GEO (de l’anglès, Group on Earth Observations) ha creat la categoria de membre Associat per aglutinar entitats de tot el món relacionades amb les dades geo-espacials i millorar, així, la seva disponibilitat, accés i ús. El CREAF ha estat acceptat recentment entre els sis primers membres integrants.

Notícies

Els paisatges agrícoles amb parcel·les petites i variades fomenten la biodiversitat

29 de juliol 2019Anna Ramon Revilla

Una recerca liderada per l'INRA i el CNRS demostra que els paisatges agrícoles amb parcel·les petites i diferents tipus de conreu afavoreixen la biodiversitat de plantes i animals. Fomentar aquests paisatges ajudaria a per fer front a la pèrdua d’espais naturals i semi-naturals entre els conreus.

Follow CREAF on: