Territori

Notícies

El CREAF participa en la trobada virtual de geociències EGU2020

4 de maig 2020Verónica Couto Antelo

Donada la situació actual, l’Assamblea General sobre Geociències que havia de tenir lloc tota aquesta setmana a Viena ha passat a ser virtual. Es podrà seguir amb l’etiqueta #shareEGU20 i hi participen diversos investigadors i investigadores del CREAF.

Notícies

Any de treva pels boscos de Catalunya

20 de març 2020Verónica Couto Antelo

A les portes de la primavera, els experts i expertes del CREAF informen que els boscos de Catalunya aquest any podran recuperar-se de les sequeres acumulades d’altres temporades, així com dels efectes devastadors de la processionària. No és el cas del sotabosc: la papallona del boix segueix l'expansió deixant al seu pas només una rebrotada del 20%.

Notícies

Sabadell impulsa el verd amb l’ajuda del CREAF

17 de març 2020Verónica Couto Antelo

El CREAF col·labora juntament amb la UAB i el CTTC en el projecte ’Vivim, respirem, replantegem Sabadell‘ que lidera l’ADENC i que presenta un estudi sobre l’estat de la fauna i flora urbana, la qualitat de l’aire a la ciutat i la mobilitat per donar solucions a una ciutat més sostenible i verda.

Notícies

Planificar com connectar el territori a escala europea és molt més eficient que fer-ho cada país pel seu compte

16 de març 2020Anna Ramon Revilla

Segons un estudi liderat pel CTFC on ha col·laborat el CREAF, planificar una infraestructura verda que connecti els espais naturals a gran escala fa més viable mantenir alhora la biodiversitat i els serveis ambientals que ens dóna la natura. L'estudi demana més instruments polítics per poder donar suport a aquesta idea.

Notícies

El Servei Meteorològic de Catalunya i el CREAF uneixen esforços per estudiar la fenologia i el canvi climàtic a través de la ciència ciutadana

4 de març 2020Pau Guzmán

Ambdues institucions recolliran dades sobre com s’altera el calendari biològic de plantes i animals per relacionar-ho amb el canvi climàtic. Actualment, els arbres fruiters floreixen uns quinze dies més aviat que fa 50 anys i els fruits maduren al voltant d’un mes abans.

Follow CREAF on: