Coneixement

, ,

“Invertim molt més temps en les publicacions científiques que en fer la ciència accessible”

31 d'octubre 2017Verónica Couto Antelo

Rossella Guerrieri és doctora en Ciències Forestals i Ambientals i està realitzant un post-doctorat al CREAF des de 2016. Els seus projectes es relacionen amb els cicles naturals dels boscos i és una ferma defensora de l'impacte social de la ciència.

Pastors d’arbres

14 d'octubre 2017Francisco Lloret

Hi ha arbres gegants, com cedres i sequoies, que són un exemple de gran longevitat i les seves poblacions depenen molt més de tendències que no pas d'episodis traumàtics concrets. El canvi climàtic i les pressions humanes poden dificultar la seva supervivència.

L’Ecologia Profunda

2 d'octubre 2017Jaume Terradas

En aquesta nova entrega, Jaume Terradas explica les bases de l’Ecologia Profunda de Naess, les seves arrels filosòfiques i les implicacions en la societat actual.

Incendis forestals: aprenent de la bèstia

11 d'agost 2017Francisco Lloret

En plena temporada d'incendis, l'ecòleg Francisco Lloret explica què en podem aprendre i com adapatar-nos-hi per evitar la catàstrofe que suposen els grans incendis forestals.

,

Pensament sostenibilista

31 de juliol 2017Jaume Terradas

En aquesta entrada abans de vacances, en Jaume Terradas reflexiona i recomana el llibre Ambient, Territori i Paisatge: Valors i Valoracions, de Ramon Folch i Josepa Bru.

Les arrels del cel: literatura i ecologia

26 de juny 2017Jaume Terradas

Ambientalisme i literatura en un llibre, després traslladat a la gran pantalla, de Romain Gary.

En record de Maria Rosa Miracle

23 de juny 2017Jaume Terradas

Maria Rosa Miracle fou biòloga, professora emèrita d'Ecologia a la Universitat de València i doctora per la Universitat de Barcelona, sota la direcció de Ramon Margalef.

,

L’EXOCAT busca registres d’un paràsit de la figuera de moro

15 de juny 2017Albert Naya i Díaz

Les taques blanques que hi ha sobre algunes penques de la figuera de moro, una planta invasora, corresponen a colònies d’un insecte també exòtic que ha seguit el cactus des d’Amèrica.

Follow CREAF on: