Coneixement

,

Orígens de l’ecologia terrestre a Catalunya

29 de maig 2017Jaume Terradas

En Jaume Terradas ens explica en aquesta nova entrada com va arrencar aquesta disciplina a casa nostra, i de la importància cabdal que hi van tenir figures com en Ramon Margalef i un grup de joves ecòlegs catalans.

Geobotànica i ecofisiologia de les plantes a Europa: alguns mestres

4 de maig 2017Jaume Terradas

Repàs a la història dels autors més destacats en els camps de la geobotànica i l'ecofisiologia.

Reflexions sobre la selecció de grup

4 d'abril 2017Jaume Terradas

Darwin introduí la idea que la selecció podria no actuar només a nivell dels individus sinó també a altres nivells. Era una extensió lògica de la seva teoria. 

, ,

“Entens el perquè de la teva investigació si ets capaç d’explicar-li a un nen”

30 de març 2017Verónica Couto Antelo

La Corina Basnou és doctora en Biologia i des de 2005 treballa al CREAF com a investigadora postdoctoral. Actualment indaga en l’estudi dels serveis ecosistèmics i de la biodiversitat.

,

WaterInnEU estrena nou ‘Marketplace’

28 de març 2017CREAF

El projecte europeu WaterInnEU presenta amb aquest vídeo la plataforma digital en format 'marketplace'. Una eina que pretén posar més a l'abast els productes i serveis més rellevants per als gestors de les conques fluvials.

Carlos Herrera, premi Haeckel; Joan Martínez Alier, premi Leontief

7 de març 2017Jaume Terradas

El comentari d’aquest mes el vull dedicar a dues grandíssimes personalitats de l’ecologia i l’economia ecològica, un andalús i un català. Tots dos són ben coneguts per molts membres del CREAF, però els premis són un bon motiu per recordar les seves  trajectòries.

El destí dels boscos: guanyar temps

6 de març 2017Francisco Lloret

Quin és el futur que esperen els boscos mediterranis? El canvi climàtic ja es deixa notar amb força i els seus impactes arriben arreu. En Francisco Lloret explica la situació actual i com haurem de preparar-nos nosaltres i els boscos als canvis que han de venir.

Un metabolisme perillós: remeis de futur contra l’augment del CO2?

8 de febrer 2017Jaume Terradas

La geoenginyeria és una de les esperances per a intentar frenar i reduir els nivells de CO2 de l'atmosfera. Les innovacions tecnològiques han d'ajudar a trobar una solució al problema.

Follow CREAF on: