Activitats del CREAF per a La Setmana de la Ciència 2017

11 de desembre 2017

Diversos investigadors i investigadores del CREAF van participar a la Setmana de la Ciència 2017, celebrada del 10 al 19 de novembre.

eduardciencia2

L’Eduard Pla en un dels tallers a l’escola Joan Maragall, a Sant Cugat del Vallès.

Enguany s’ha celebrat la 22a edició de La Setmana de la Ciència, una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Generalitat. Durant deu dies un gran nombre de centres i institucions van organitzar activitats gratuïtes amb l’objectiu de difondre la ciència i el coneixement a la ciutadania.

El CREAF hi ha participat sobretot assistint a xerrades i tallers a escoles i instituts. El 15 de novembre la investigadora Teresa Rosas va parlar sobre els efectes del canvi climàtic als nostres boscos a l’alumnat de l’institut Pere Calders, de Bellaterra. Per la seva banda, l’Eduard Pla va aprofitar el tema central de La Setmana de la Ciència 2017, el turisme sostenible, per fer un taller a l’alumnat de 6è de l’escola Joan Maragall, de Sant Cugat del Vallès. En ell s’hi treballaven diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat de diferents tipus de societat a partir d’un joc de simulació.

rafa

En Rafael Poyatos durant la seva xerrada a l’escola Sant Gabriel, de Sant Adrià del Besòs.

També en Carlos Hernández va aprofitar la sostenibilitat per fer una xerrada a l’institut Jaume Mimó, de Cerdanyola del Vallès, on explicava aquest concepte emergent a l’alumnat. Per la seva banda, en Guille Peguero va anar a l’institut Giola de Llinars del Vallès per conscienciar els i les alumnes sobre la necessitat de conèixer la importància de la biodiversitat i els efectes del canvi global. I en Rafael Poyatos va anar a Sant Adrià del Besòs, a l’escola Sant Gabriel, per explicar la relació entre la vegetació i el cicle de l’aigua als ecosistemes.

Finalment, la plataforma d’observació de la natura ciutadana Natusfera va participar en dues activitats a l’aire lliure. Per una banda, va organitzar un taller pràctic per conèixer els líquens de Sarrià i de Barcelona; i per l’altra, juntament amb l’observatori RitmeNatura.cat, van conduir un Bioblitz a la superilla del Poblenou, a Barcelona.

, , , , , , , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
,
Diplomàcia Científica: digues “ciència” i entra
11 de novembre 2021Florencia Florido
,
El canvi obligat
25 d'octubre 2021Jaume Terradas
, , ,
De la impotència a l’acció: i després d’un incendi forestal, què?
19 de juliol 2021Sandra Saura Mas
, ,
Una pàtria d’aigües
13 de juliol 2021Jaume Terradas
, ,
“L’ecologia evolutiva dona sentit a la biodiversitat, perquè els processos eco-evolutius expliquen perquè existeixen innumerables espècies al planeta”
7 de juliol 2021Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: