Search

Activitats del CREAF per a La Setmana de la Ciència 2017

Diversos investigadors i investigadores del CREAF van participar a la Setmana de la Ciència 2017, celebrada del 10 al 19 de novembre.

eduardciencia2
L’Eduard Pla en un dels tallers a l’escola Joan Maragall, a Sant Cugat del Vallès.

Enguany s’ha celebrat la 22a edició de La Setmana de la Ciència, una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Generalitat. Durant deu dies un gran nombre de centres i institucions van organitzar activitats gratuïtes amb l’objectiu de difondre la ciència i el coneixement a la ciutadania.

El CREAF hi ha participat sobretot assistint a xerrades i tallers a escoles i instituts. El 15 de novembre la investigadora Teresa Rosas va parlar sobre els efectes del canvi climàtic als nostres boscos a l’alumnat de l’institut Pere Calders, de Bellaterra. Per la seva banda, l’Eduard Pla va aprofitar el tema central de La Setmana de la Ciència 2017, el turisme sostenible, per fer un taller a l’alumnat de 6è de l’escola Joan Maragall, de Sant Cugat del Vallès. En ell s’hi treballaven diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat de diferents tipus de societat a partir d’un joc de simulació.

rafa
En Rafael Poyatos durant la seva xerrada a l’escola Sant Gabriel, de Sant Adrià del Besòs.

També en Carlos Hernández va aprofitar la sostenibilitat per fer una xerrada a l’institut Jaume Mimó, de Cerdanyola del Vallès, on explicava aquest concepte emergent a l’alumnat. Per la seva banda, en Guille Peguero va anar a l’institut Giola de Llinars del Vallès per conscienciar els i les alumnes sobre la necessitat de conèixer la importància de la biodiversitat i els efectes del canvi global. I en Rafael Poyatos va anar a Sant Adrià del Besòs, a l’escola Sant Gabriel, per explicar la relació entre la vegetació i el cicle de l’aigua als ecosistemes.

Finalment, la plataforma d’observació de la natura ciutadana Natusfera va participar en dues activitats a l’aire lliure. Per una banda, va organitzar un taller pràctic per conèixer els líquens de Sarrià i de Barcelona; i per l’altra, juntament amb l’observatori RitmeNatura.cat, van conduir un Bioblitz a la superilla del Poblenou, a Barcelona.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La guia fenològica del principal arbrat viari de Barcelona permet entendre el cicle biològic d'algunes de les principals espècies vegetals plantades a la capital catalana. Font: RitmeNatura
Notícies
Gerard Gaya

Publiquem la guia fenològica del principal arbrat viari de Barcelona 

Moltes persones es pregunten si és normal que els plàtans dels seus carrers i avingudes encara tinguin fulles al mes de febrer. Per resoldre aquestes qüestions sobre fenologia, l’observatori ciutadà RitmeNatura del CREAF ha publicat, en el marc del projecte Barcelona Reconnecta, la Guia fenològica del principal arbrat viari de Barcelona.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia