Search

Disponible en format digital el llibre Ecologia Urbana d’en Jaume Terradas

Ja es pot descarregar en format pdf
Ja es pot descarregar en format pdf

Ja es pot descarregar o consultar en format pdf el llibre publicat l’any 2001 per l’editorial Rubes que va escriure en Jaume Terradas sobre l’Ecologia de les ciutats.

Les ciutats neixen, fa tan sols uns 5000 anys, com una peculiaritat de l’espècie humana. Són bàsicament estructures capaces d’acollir grans aglomeracions permanents d’individus. La seva complexa i artificiosa ordenació fa d’elles el contrapunt «humà» de la natura, raó per la qual la moderna ecologia i els moviments ecologistes sorgeixen com a defensors del que «natural» i contraris, per tant, al «ciutadà».

"La ciutat, com a entorn viu, és en si mateixa un ecosistema", Jaume Terradas, Ecologia Urbana, 2001.

L’ecologia urbana sorgeix d’aquesta consideració i estudia, des d’una perspectiva científica, el fenomen urbà centrant-se en l’estudi dels processos i els fluxos que mantenen el metabolisme de la ciutat. Ecologia urbana analitza de forma clara i comprensible la complexitat de l’estructura urbana, quantifica els corrents de matèria i energia que interrelacionen la ciutat amb el seu entorn i permeten la seva continuïtat, i introdueix indicadors ambientals i de sostenibilitat aplicats al conjunt urbà, considerant sempre el protagonisme l’element vital (humà o animal) que habita la ciutat.

Jaume Terradas conclou exposant les bases sobre les que se sustentarà la ciutat futura i enuncia els criteris ecològics per a la gestió de les urbs.

 Per descarregar  clica el següent enllaç –> DESCARREGA EL DOCUMENT EN PDF

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La sequera provoca que aquest estiu el voluntariat dels projectes de seguiment de papallones del CREAF trobin menys individus a les ciutats. Autor: Pau Guzmán.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ciutats sense papallones per la sequera i la calor 

Els experts i expertes dels observatoris de seguiment de papallones a les ciutats, l’uBMS i l’mBMS, han trobat que enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor.

Foto: Pablo García (Unsplash)
Notícies
Jaume Terradas

Creixement o decreixement: de què parlem?

Les discussions sobre l’actitud a prendre en front del canvi global sovint es redueixen a la confrontació entre els partidaris del creixement (econòmic, se suposa) i els del decreixement. Anem pas a pas.

Notícies
Jaume Terradas

Cal desaccelerar

Els temps actuals son de gran acceleració en els canvis a escala global i local. ¿Podrem continuar amb aquest ritme o ens caldrà desaccelerar? Reflexió d’en Jaume Terrades.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia