Search

La gestió post-incendi en bosquines d’arboç

Portada i interiors del document.
Portada i interiors del document.

Presentem un nou document divulgatiu de la sèrie de publicacions sobre la gestió del bosc després del foc. En aquest cas, el document parla de la gestió en bosquines d’arboç, i és el resultat dels treballs fets per la Lídia Quevedo per a la seva tesi doctoral i d’un estudi del CREAF i la Diputació de Barcelona.

Portada i interiors del document.
Portada i interiors del document.

La majoria de les dades que han servit de base per elaborar aquest document han estat recollides i analitzades per a la tesi doctoral de la Lídia Quevedo (CREAF). La tesi, dirigida per Anselm Rodrigo i titulada Bosquines d’Arbutus unedo L.: increment de la seva presència pel règim de focs i efectes de la gestió silvícola sobre el seu creixement, reproducció i fauna associada, va ser llegida el dia 16 d’aquest mes a la Facultat de Ciències i Biociències de la UAB. Una altra part dels continguts del document surten dels treballs duus a terme pel Josep Maria Espelta (CREAF) en el marc d’un estudi amb la Diputació de Barcelona.

Podeu descarregar el PDF aquí.

També podeu llegir el document en l’ISSUU:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mireia Banqué, coordinadora d'AlertaForestal observant un bosc afectat per la sequera durant l'estiu de 2023. Imatge: AlertaForestal
Notícies
Laura Fraile

AlertaForestal resumeix el 2023 en dades 

El projecte de ciència ciutadana AlertaForestal resumeix el 2023 amb dades. En un any marcat per la sequera, ja són més de 2000 usuaris que participen en el projecte.

Il·lustració pre/post incendi. Disseny: CREAF
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què passa després d’un incendi?

Sovint es parla del bosc com una au fènix, perquè ressorgeix d’entre les cendres desprès d’un incendi. Aquesta idea té una part certa, ja que la capacitat de regeneració dels boscos és sorprenent, però també hi ha una part de mite.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Cabres i ovelles pasturant al bosc. Imatge: Josep Maria Saurí
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ramaderia, bosc i foc en una jornada a Collbató 

El passat 15 de febrer es va coordinar una trobada per co-dissenyar com ha de ser el model de pastura al bosc perquè sigui compatible alhora per la pagesia i la conservació de la natura. Es van reunir més de 25 persones de tots els sectors implicats: pastura, investigació, gestió de la propietat i associacions forestals.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia