SEMINARI: The ecology and evolution of feeding innovations

17 de febrero 2014

Louis Lefebvre, Professor at McGill University , impartirá un seminario el próximo 20 de marzo sobre la ecología y la evolución de la búsqueda de alimento. 

Louis Lefebvre

Louis Lefebvre

DÍA: 20 de març

HORA: 15:00

LUGAR: Sala de Graus II

TÍTULO:

The ecology and evolution of feeding innovations

AUTOR:

Louis Lefebvre, Professor at McGill University (Quebec, Canada)

RESUMEN

Feeding innovations are a quantitative index of opportunism, behavioural flexibility and general intelligence now available for close to 900 species of birds. I will present comparative analyses showing that ecological generalism (estimated with a new method) is an important co-variate of innovation rate. I will also present results of fieldwork, experiments in captivity, and molecular neurobiology on species of finches in Barbados that differ sharply in their opportunism and problem-solving, presenting candidate neurotransmitters that might be involved in evolutionary divergence of flexible versus conservative species.

, , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Artículos relacionados
Incidencia del cambio climático en la agricultura de la cuenca de la Muga
18 de junio 2014CREAF
,
Ramon Margalef Summer Colloquia “What Ecology can learn from natural and human-induced disturbances – A cross-system view”
8 de junio 2014CREAF
5th International Conference on Mediterranean Pines (MEDPINE 5)
7 de junio 2014CREAF
Presentación Tesis Doctoral “Contribuciones al análisis automático de grandes volúmenes de datos en el contexto de la Ciencia de la Información Geográfica”
30 de mayo 2014CREAF
Experiencias de adaptación de los bosques al cambio climático
5 de mayo 2014CREAF

Follow CREAF on: