Search

Oberta preinscripció al Màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat

Màster oficial ecologia terrestre i gestió de la biodiversitat (informació general)
Màster oficial ecologia terrestre i gestió de la biodiversitat (informació general)

El període de preinscripció del màster oficial en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat, impartit a la Universitat Autònoma de Barcelona i vinculat al doctorat en Ecologia Terrestre ofertat pel CREAF , està obert fins al 15 de juny.

Màster oficial ecologia terrestre i gestió de la biodiversitat (informació general)
Màster oficial ecologia terrestre i gestió de la biodiversitat (informació general)

Informació general

 

Centre docent

Facultat de Biociències

Presentació

Actualment, els ecosistemes terrestres experimenten profundes transformacions a causa de canvis dels usos del sòl i del canvi climàtic. Aquesta crisi es produeix tant a escala global com a escala local i es manifesta en la pèrdua de recursos naturals, de biodiversitat i de capacitat dels ecosistemes per proveir serveis a la societat. L’especialitat d’Ecologia Terrestre s’adreça a estudiants interessats a conèixer els processos implicats en el funcionament dels ecosistemes terrestres i a comprendre les vies que permeten mitigar-ne el deteriorament futur.

Les amenaces actuals a la diversitat biològica no tenen precedent: mai, en la història de la vida, tantes espècies no havien estat amenaçades d’extinció en un període de temps tan curt. La necessitat de gestionar i conservar la diversitat biològica és cada vegada més urgent. Aquest fet ha obert pas a la necessitat social de disposar de professionals capaços d’identificar i d’interpretar la diversitat biològica, d’entendre els efectes de les activitats humanes sobre les espècies i els ecosistemes i de desenvolupar mètodes interdisciplinaris pràctics de gestió, de protecció i de recuperació de la diversitat biològica, així com d’afrontar noves problemàtiques relacionades amb l’expansió d’organismes perjudicials. L’especialitat de Gestió i Diversitat de Fauna i Flora (Marina i Terrestre) s’adreça a estudiants interessats en els àmbits professionals de la gestió dels recursos naturals biològics, la conservació i la gestió de fauna i flora, el control biològic de plagues o la biologia pesquera, entre d’altres. L’aplicació de l’estudi científic de la diversitat a la gestió ambiental, així com la viabilitat dels compromisos dels estats en la conservació i la gestió dels seus recursos naturals, són temes de gran actualitat i interès.

Tipus de màster

UAB

Total de crèdits

60 ECTS.
En funció de la formació prèvia de l’estudiant, la coordinació del màster podrà demanar que es cursin complements de formació, fins a un màxim de 60 ECTS, d’acord amb el que estableix l’article 17.2 del Reial decret 1393/2007.

Places

Mínim 15, màxim 30.
S’han reservat 12 places per al primer període de preinscripció i les 18 restants per al segon.

Preu

Per al curs 2012-2013, el preu dels màsters oficials de la UAB i dels màsters interuniversitaris dels quals és coordinadora se situa cap als 40 euros per crèdit per als estudiants de països comunitaris i per als estrangers amb residència.

En el cas dels estudiants estrangers no residents que no siguin nacionals d’estats membres de la Unió Europea, el preu per al curs 2012-2013 és de 112,72 euros per crèdit.
Idioma

En l’especialitat d’Ecologia Terrestre és necessari el castellà. En l’especialitat de Gestió i Diversitat de Fauna i Flora són necessaris tant el català com el castellà. L’anglès és recomanable en ambdues especialitats.

Estat

Preinscripció  fins al 17 de juny

Web del màster

 

Web informativa de la UAB

http://masterecologiaterrestre.uab.es 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia