Search

Els estudis del CREAF arriben a la revista brasilera Amazônia

La revista Amazônia presenta en la seva edició 56 els resultats d’un estudi de l’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas. Es tracta d’un especial de medi ambient on es parla sobre l’enverdiment de la Terra els últims 33 anys.

AmazoniaRevista

Les primeres pàgines de la revista brasilera Amazônia presenten la investigació de Josep Peñuelas que afirma que la Terra és cada cop més verda. L’investigador del CISC al CREAF ha trobat que des de 1982 la superfície foliar terrestre ha augmentat  en uns 36 milions de km2. El motiu més probable és l’efecte fertilitzant del diòxid de carboni (CO2) atmosfèric.

Al llarg d’un reportatge de quatre pàgines es tracta la troballa del dr. Peñuelas: què significa aquest enverdiment, com actuar i les declaracions al respecte del propi Josep Peñuelas i de Josep Canadell, director del projecte Global Carbon.

Podeu consultar l’article a partir de la pàgina 6:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia