Search

La Vanguardia ‘piula’ sobre #FenoDato

lavanguardia_fenodato
lavanguardia_fenodato

El diari publica un article sobre l’existència de #FenoDato com a eina destacada de ciència ciutadana. Les alteracions ben visibles dels cicles biològics de diversos éssers vius durant aquest hivern tant suau han fet que La Vanguardia s’hagi interessat per #FenoDato. Aquest projecte està coordinat des del CREAF per en Joan Masó, i per en Miquel Niñerola, de la UAB. 

lavanguardia_fenodato
El cirerer és una de les espècies que es poden seguir a #FenoDato.

#FenoDato ofereix la possibilitat a tothom d’esdevenir observador científic i participar en el recull de dades que serveixin per estudiar els canvis fenològics relacionats amb el clima. La iniciativa orbita al voltant de les facilitats que ofereix Twitter per generar dades. Així, els col·laboradors poden fer una piulada anotant el lloc i la data juntament amb l’estat del cicle biològic de la planta o animal observat.

Antonio Cerrillo. Un proyecto de ciencia popular tomará el pulso a los cambios que se dan en la naturaleza. La observación de los ciclos biológicos y la detección de sus anomalías serán el centro de esta iniciativa con participación ciudadanadestinada a estudiar y divulgar estos conocimientos. Con ella, los ciudadanos podrán aprender a recoger datos que relacionan el clima y los cambios en el ciclo biológico de plantas y animales… [Continuar llegint més al web de La Vanguardia]

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia