Search

Satèl·lits i globus sonda per prendre el pols al bosc

El diari El País s’ha fet ressò del recent estudi publicat a la revista Trends in Plant Science, en el que ha participat  el professor d’investigació del CSIC al CREAF, Josep Peñuelas. A més, inclou un vídeo demostratriu d’un dels experiments que s’han utilitzat a l’estudi: la mesura dels compostos orgànics volàtils que emeten les plantes. El vídeo ha estat elaborat pel CREAF.

David Fernández Guerrero. Les plantes, cada vegada que pateixen una sequera, no tenen de nutrients o es veuen amenaçades, reflecteixen d’una manera diferent la llum solar. De la mateixa manera, també varien l’olor que emeten. Un equip de científics ha analitzat aquests canvis amb globus sonda i satèl·lits per així conèixer l’estat de salut de la vegetació. Les aplicacions de la seva investigació, publicada a la revista Trends in Plant Science, són prometedores: des de reduir dels pesticides aplicats als cultius, fins a conèixer la capacitat dels boscos del planeta d’absorbir el diòxid de carboni. I de frenar, amb això, el canvi climàtic. [Continuar llegint al web de El País]

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia