Search

TV3 explica com ajuden els boscos a la salut de les persones

El Telenotícies del 21 de juliol va explicar en què consisteix el projecte Boscos Sans per a una Societat Saludable. Una trentena de persones voluntàries va passejar-se pel Montseny per testar els efectes dels compostos que alliberen les plantes. 


L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i el CREAF coordinen conjuntament el projecte Boscos Sans per a una Societat Saludable (BSSS), que financia la Fundació Bancària “La Caixa”, amb l’objectiu de determinar com poden els boscos ajudar a millorar la salut de les persones. Per una banda, el CREAF s’ocupa d’evaluar l’estat dels boscos a través de la branca d’Alerta Forestal, i l’ICTA coordina la part que s’encarrega de descobrir quins compostos orgànics volàtils afecten les persones. Tal i com explica en Joan Llusià, investigador del CREAF i que juntament amb en Josep Peñuelas treballa en aquesta part del projecte, aquests compostos són substàncies que alliberen les plantes a l’atmosfera.

El Telenotícies de TV3 en feia una peça aquest passat 21 de juliol. En ella, es veu una trentena de voluntàries i voluntaris a qui se’ls va prendre mostres de saliva, sang i mucosa laríngia abans, durant i després d’una passejada pel Montseny, i seguint aquesta pauta es van mostrejar també els compostos orgànics volàtils i la microbiota de l’aire.

Al projecte, també hi participen el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC).

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia