Mitjans

En Jordi Vayreda explica a ‘El món a RAC1′ la situació de la processionària

25 d'abril 2017Albert Naya i Díaz

L'investigador ha destacat al programa radiofònic dirigit per Jordi Basté l'excepcionalitat que suposa per segon any consecutiu una quantitat i distribució tan gran pel territori d'aquesta eruga. A més, ha explicat en què consisteix i com participar en la campanya #AlertaForestal.

,

Quin és l’estat dels boscos catalans? Mireia Banqué respon a Betevé Radio

6 de març 2017Verónica Couto Antelo

La investigadora del CREAF, Mireia Banqué, és entrevistada al programa 'El matí de Barcelona' per parlar sobre els resultats de l'informe del DeBosCat. Una xarxa de monitoratge que anualment revisa l'estat de salut dels boscos catalans.

Joan Pino explica a ‘Els matins de TV3′ l’estat actual de la invasió de la vespa asiàtica

17 de febrer 2017Verónica Couto Antelo

La vespa velutina és una espècie invasora a Catalunya i preocupa als apicultors perquè ataca les abelles de la mel. El subdirector del CREAF, Joan Pino, destaca que s'ha de controlar aquest insecte, però no cal extremar les conseqüències derivades de la invasió. 

Un article de Josep Peñuelas és el 9è amb més presència als mitjans el 2016

7 de febrer 2017Albert Naya i Díaz

El lloc web Carbon Brief, especialitzat en política energètica i canvi climàtic, destaca l'article 'Greening of the Earth and its drivers' com el novè del món amb major atenció per part dels mitjans de comunicació digitals i les xarxes socials el 2016.

L’ARA mostra la recuperació d’un bosc afectat per processionària amb imatges del dron d’en Brotons

11 de gener 2017Verónica Couto Antelo

El diari català publica un article sobre l’ara i el desprès d’una pineda infestada per processionària, on es veu una clara recuperació. L’estudi d’aquesta evolució s’ha fet gràcies a imatges capturades pel coordinador del Servei de Drons de l’Inforest (CREAF-CTFC), Lluís Brotons. 

Josep Peñuelas a ‘La nit dels Ignorants 2.0′

10 de gener 2017Albert Naya i Díaz

L'ecòleg Josep Peñuelas va intervenir al mític programa de Catalunya Ràdio, on va parlar sobre la seva feina i la figura de Ramon Margalef, qui dóna nom al premi rebut per Peñuelas.

Federica Ravera és entrevistada al programa ‘Vida Verde’ de RNE

21 de desembre 2016Albert Naya i Díaz

La investigadora del CREAF Federica Ravera va parlar al programa radiofònic sobre el volum especial que ha publicat la revista Ambio. En ell, per primer cop es tracta el canvi ambiental global des d'un enfocament de gènere i sota una perspectiva feminista.

Constantí Stefanescu i la migradora dels cards a la BBC

12 de desembre 2016Verónica Couto Antelo

El prestigiós canal de televisió BBC ha comptat amb la col·laboració de l’investigador del CREAF i el Museu de Ciències Naturals de Granollers, Constantí Stefanescu. El documental, emès durant els mesos de setembre i octubre, parla sobre els viatges quilomètrics de la papallona Vanessa cardui. 

Follow CREAF on: