Search

Anselm Rodrigo explica el problema dels neonicotinoides i les abelles a la Betevé

L’investigador del CREAF i de la UAB confirma, en el programa ‘El matí de Barcelona’, els efectes perjudicials d’aquest tipus d’insecticides.

L'abella Eucera sp. Autora: Sara Reverté.
L’abella Eucera sp. Autora: Sara Reverté.

Les abelles estan veient reduïdes les seves poblacions degut, en molts casos, al factor humà. Un dels exemples en són els insecticides que apliquem als camps de conreu, entre ells els neonicotinoides, que es barregen amb altres productes i poden portar les abelles a la mort. El Dr. Anselm Rodrigo recorda al programa matinal de la Betevé que no només es tracta del neonicotinoides, en controvèrsia aquests dies, sinó que utilitzem altres productes que també comporten problemes. Per exemple, els fungicides, que no són tòxics per si mateixos, en combinació amb altres tractament donen problemes als pol·linitzadors.

D’altra banda, recorda que la major part de les abelles són silvestres, és a dir, no viuen en colònies socials com l’abella de la mel. Un aspecte que s’ha de tenir present a l’hora de conservar-les. Així com, l’ús d’una agricultura ecològica i sostenible.

Podeu escoltar la entrevista a la entrada que ha preparat la redacció de Betevé notícies.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Eupeodes corollae. Foto: N. Vicens.
Notícies
Anna Ramon

Per què cada cop hi ha menys insectes pol·linitzadors?   

L’informe “Els pol·linitzadors silvestres a Catalunya” constata que a Catalunya i arreu del món, al llarg de l’últim segle, s’han detectat declivis molt importants en la diversitat i abundància dels insectes pol·linitzadors, especialment en abelles i papallones, i en menor grau en sírfids. A què es deu?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia