, ,

Com pot afectar la sequera els nostres boscos?

1 de febrer 2016

El passat 28 de gener, l’investigador del CREAF Jordi Martínez-Vilalta era entrevistat al programa El Matí de Catalunya Ràdio, per parlar dels efectes de la sequera sobre els boscos catalans. Tot i que la situació no és alarmant, moltes pinedes pateixen les conseqüències de la manca d’aigua i les altes temperatures indirectament, degut a la gran quantitat de processionària del pi d’enguany (podeu recuperar les declaracions a partir del minut 2:05).

Aigua de pluja en una conífera

Aigua de pluja en una conífera. Autora: (CC0) Diane Joanis

Aquesta anomalia “és estranaya, per a nosaltres i per als boscos, perquè normalment aquí quan hi ha sequera és a l’estiu. Quan la sequera és a l’hivern, com ara, té uns efectes una mica diferents”, comentava l’expert a la pregunta feta per la conductoradel programa, Mònica Terribes. En aquest sentit, per exemple, no està clar com afectarà aquest atac massiu de processionària. Tanmateix, la salut general dels boscos és bona, per ara, però caldrà veure com zones de planifolis com faigs, roures i alzines, reaccionen si la sequera continua.

, , , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
L’estat de la natura, en el punt de mira de la revista Descobrir
17 de març 2021J.Luis Ordóñez
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: