Search

Com s’ha d’adaptar Catalunya i la Garrotxa a les invasions biològiques?

Joan Pino participa en un acte a Olot que recull l’e-diari ‘Nació Digital’.

naciodigitalpino

El passat 27 d’abril, la capital de la Garrotxa va acollir la xerrada “Què hem de fer amb les invasions biològiques?“, organitzada pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública d’Olot (SIGMA) i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. El professor de la UAB i subdirector del CREAF, Joan Pino, explicà que el problema de les invasores és una conseqüència més del canvi global i cal una estratègia per assegurar que el nombre d’espècies invasores no augmenti o fins i tot aconseguir que es redueixi.

Enllaç a Nació Digital.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia