Search

Constantí Stefanescu i la migradora dels cards a la BBC

Constantí Stefanescu en una de les seves aparicions a la BBC.
Constantí Stefanescu en una de les seves aparicions a la BBC.

El prestigiós canal de televisió BBC ha comptat amb la col·laboració de l’investigador del CREAF i el Museu de Ciències Naturals de Granollers, Constantí Stefanescu. El documental, emès durant els mesos de setembre i octubre, parla sobre els viatges quilomètrics de la papallona Vanessa cardui

 Constantí Stefanescu en una de les seves aparicions a la BBC.
Constantí Stefanescu en una de les seves aparicions a la BBC.

Ja fa un parell d’anys de l’entrevista de David Attenborough al Dr. Stefanescu, al voltant de la papallona migradora dels cards i els seus viatges entre Europa i el Marroc. Ha estat també aquesta sorprenent migració la que ha cridat ara l’atenció de la periodista de la BBC Martha Kearney.

El documental es va gravar al Marroc i va ser emès pel canal de televisió britànic diverses ocasions (ara es pot adquirir via on-line). En ell, s’explica que aquest lepidòpter es capaç de fer més de 4.000 km buscant una millor temperatura per a reproduir-se. Per això, en paísos càlids com el Marroc o la zona del Sahel es troben unes concentracions enormes d’aquesta papallona.

De fet, no és el primer cop que la papallona migradora dels cards és protagonista a la BBC. Ja al 2010 s’emetia un capítol sobre la seva vida i com vola des del Regne Unit fins l’Àfrica, on també va participar Stefanescu. Aquestes múltiples aparicions demostren el gran interès que desperta aquesta papallona entre la comunitat científica i el públic general.

Podeu veure a continuació el clip que publicitava el documental més recent, on Martha Kearney convida a saber-ne més sobre el curiós cas de la painted lady. 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La blanqueta de la col (Pieris rapae), com aquest exemplar observat al parc de la Trinitat de Barcelona, és una de les papallones més abundants de la ciutat degut a la seva gran capacitat de mobilitat i a la seva dieta generalista. Autor: Jordi Sánchez.
Notícies
Pau Guzmán

Connectar parcs i jardins augmenta la diversitat de papallones a la ciutat

La població actual de papallones de Barcelona és homogènia i empobrida, però hi ha marge de millora fent una gestió del verd urbà que tingui en compte la connectivitat entre parcs. A la capital catalana, les espècies de papallones més escasses són les que tenen menys capacitat per viatjar i les més exigents pel que fa a la dieta.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia