Constantí Stefanescu i la migradora dels cards a la BBC

12 de desembre 2016

El prestigiós canal de televisió BBC ha comptat amb la col·laboració de l’investigador del CREAF i el Museu de Ciències Naturals de Granollers, Constantí Stefanescu. El documental, emès durant els mesos de setembre i octubre, parla sobre els viatges quilomètrics de la papallona Vanessa cardui

 Constantí Stefanescu en una de les seves aparicions a la BBC.

Constantí Stefanescu en una de les seves aparicions a la BBC.

Ja fa un parell d’anys de l’entrevista de David Attenborough al Dr. Stefanescu, al voltant de la papallona migradora dels cards i els seus viatges entre Europa i el Marroc. Ha estat també aquesta sorprenent migració la que ha cridat ara l’atenció de la periodista de la BBC Martha Kearney.

El documental es va gravar al Marroc i va ser emès pel canal de televisió britànic diverses ocasions (ara es pot adquirir via on-line). En ell, s’explica que aquest lepidòpter es capaç de fer més de 4.000 km buscant una millor temperatura per a reproduir-se. Per això, en paísos càlids com el Marroc o la zona del Sahel es troben unes concentracions enormes d’aquesta papallona.

De fet, no és el primer cop que la papallona migradora dels cards és protagonista a la BBC. Ja al 2010 s’emetia un capítol sobre la seva vida i com vola des del Regne Unit fins l’Àfrica, on també va participar Stefanescu. Aquestes múltiples aparicions demostren el gran interès que desperta aquesta papallona entre la comunitat científica i el públic general.

Podeu veure a continuació el clip que publicitava el documental més recent, on Martha Kearney convida a saber-ne més sobre el curiós cas de la painted lady. 

, , , , ,

Verónica Couto Antelo
Tècnica de Comunicació del CREAF des de març del 2016. Graduada en Biologia (UB, 2015) i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (BSM-UPF, 2016).
Articles relacionats
,
Com s’ha d’adaptar Catalunya i la Garrotxa a les invasions biològiques?
3 de maig 2018Albert Naya i Díaz
,
El Telenotícies Migdia parla sobre Alerta Forestal i l’afectació per processionària
23 d'abril 2018Verónica Couto Antelo
Les òsmies al ‘Telenotícies Comarques’ de TV3
3 d'abril 2018Albert Naya i Díaz
, ,
Els boscos a Aragón Radio amb en Joan Pino i la Teresa Rosas
22 de març 2018Albert Naya i Díaz
L’Olga Margalef, entre les 15 científiques comunicadores seleccionades per ‘El Periódico’
12 de març 2018CREAF

Follow CREAF on: