Daniel Sol valora l’aprenentatge dels cérvols contra els caçadors en un article a ‘The New York Times’

19 de juny 2017

Un estudi del que es fa ressò el The New York Times destaca la importància de l’aprenentatge en femelles de cérvol com a recurs per evitar ser caçades.

the new york times

La revista científica PLOS One publicava el passat 14 de juny un article del que el diari The New York Times se’n feia ressò l’endemà, i on l’investigador del CSIC al CREAF i expert en comportament i aprenentatge animal, Daniel Sol, en feia una petita valoració. L’estudi destaca que un comportament cautelós de les femelles sumat a la capacitat per aprendre quan i on poden estar els caçadors són dos elements fonamentals perquè les femelles de cérvol evitin ser caçades i visquin més anys que els mascles.

Al final de l’article del The New York Times, en Daniel Sol afegeix que l’estudi també contempla altres motius pels quals les femelles de cérvol velles són menys vulnerables als caçadors, com canvis hormonals o la capacitat per anar cap a zones més segures. Tanmateix, Sol destaca la importància de comprendre com i en quin grau els animals s’adapten a través del comportament als canvis ambientals. I afegeix que ” la percepció general és que l’aprenentatge és només important per als humans, però la veritat és que és crucial per a molts altres animals”.

, , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
,
Com s’ha d’adaptar Catalunya i la Garrotxa a les invasions biològiques?
3 de maig 2018Albert Naya i Díaz
,
El Telenotícies Migdia parla sobre Alerta Forestal i l’afectació per processionària
23 d'abril 2018Verónica Couto Antelo
Les òsmies al ‘Telenotícies Comarques’ de TV3
3 d'abril 2018Albert Naya i Díaz
, ,
Els boscos a Aragón Radio amb en Joan Pino i la Teresa Rosas
22 de març 2018Albert Naya i Díaz
L’Olga Margalef, entre les 15 científiques comunicadores seleccionades per ‘El Periódico’
12 de març 2018CREAF

Follow CREAF on: