Search

El Telenotícies Migdia parla sobre Alerta Forestal i l’afectació per processionària

El passat 2 d’abril la reportera Cori Calero va entrevistar l’investigador del CSIC al CREAF i al CTFC, Lluís Brotons, per conèixer com està afectant enguany la processionària als boscos de Catalunya. A més, van presentar la plataforma Alerta Forestal, una eina mitjançant la qual la ciutadania pot ajudar a combatre la plaga.

Enguany els Agents Rurals han detectat menys boscos afectats que al 2017, però les xifres continuen sent alarmants: 120.000 hectàrees de bosc estan danyades per aquesta eruga. El més preocupant és que està afectant de manera severa els mateixos arbres per tercer any consecutiu, debilitant-los i provocant que, fins i tot, puguin morir. A més a més, en Brotons explica que aquells arbres que aconsegueixen sobreviure poden morir més tard a causa de la sequera, perquè ja estan febles.

Podeu recuperar el reportatge de TV3 en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Alzinar afectat per sequera en un vessant sencer al Berguedà aquest estiu de 2022. Autor: Pau Guzmán.
Coneixement
Pau Guzmán

Per què tenim els boscos marrons si no estem a la tardor? Estratègies dels arbres per afrontar la sequera

Catalunya ha viscut l’estiu més càlid des que es disposa de registres i durant el juny i juliol ha patit una sequera excepcional en algunes zones del territori. Seguidament, molts boscos d’Osona, el Berguedà, la Garrotxa i el Ripollès han aparegut amb les fulles de color marró. Estan morts per sequera aquests arbres? Es poden recuperar? O com podem diferenciar si un arbre està marró per sequera, per un atac d’insecte o fong, o per l’arribada de la tardor?

Notícies
Veronica Couto Antelo

L’eruga del boix torna a l’acció

El projecte de ciència ciutadana Alerta Forestal activa la seva campanya de seguiment de l’eruga del boix. Has vist zones afectades per aquesta invasora? Envia’ns

Notícies
Veronica Couto Antelo

Any de treva pels boscos de Catalunya

A les portes de la primavera, els experts i expertes del CREAF informen que els boscos de Catalunya aquest any podran recuperar-se de les sequeres

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia