Els ocells de cervell gran insulars volen fins a ‘National Geographic’

14 d'agost 2018

L’edició espanyola de la prestigiosa publicació parla de l’estudi dut a terme per investigadors del CREAF sobre la major mida del cervell dels ocells insulars respecte de la dels seus parents continentals.

nationalgeographic2

La versió digital de National Geographic España explica l’estudi d’en Ferran Sayol (dirigit per en Daniel Sol, i en el que també hi ha participat en Joan Maspons) sobre la mida del cervell dels ocells que viuen en illes. Les condicions ambientals canviants i més inestables que les del continent, i la impossibilitat de fugir lluny, poden ser el motiu pel qual les espècies d’aus insulars hagin desenvolupat, després de colonitzar l’illa, un cervell de mida més gran que el dels seus parents del continent.  A l’article tant Sol com Sayol fan un repàs a diferents exemples sobre nous comportaments desenvolupats per espècies d’ocells illencs, i sobre com les illes poden haver afavorit l’aparició d’habilitats cognitives avançades gràcies a aquest cervell més gran.

Podeu llegir l’article de National Geographic en aquest enllaç.

, , , , , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
L’Olga Margalef, en Sergi Pla i l’Oriol Grau són entrevistats a El Matí de Catalunya Ràdio
4 de desembre 2019Verónica Couto Antelo
“Una planta rep un promig de 26 pol·linitzadors diferents” explica Jordi Bosch al Quèquicom de TV3
12 de novembre 2019Verónica Couto Antelo
Som a temps d’aturar el canvi climàtic?
4 d'octubre 2019CREAF
El CREAF col·labora amb Els Matins de TV3 en una nova secció sobre crisi climàtica
4 d'octubre 2019CREAF
El telenotícies de TV3 explica com reforestar els boscos amb la tècnica del cocoon
23 d'agost 2019Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: