Els ocells de cervell gran insulars volen fins a ‘National Geographic’

14 d'agost 2018

L’edició espanyola de la prestigiosa publicació parla de l’estudi dut a terme per investigadors del CREAF sobre la major mida del cervell dels ocells insulars respecte de la dels seus parents continentals.

nationalgeographic2

La versió digital de National Geographic España explica l’estudi d’en Ferran Sayol (dirigit per en Daniel Sol, i en el que també hi ha participat en Joan Maspons) sobre la mida del cervell dels ocells que viuen en illes. Les condicions ambientals canviants i més inestables que les del continent, i la impossibilitat de fugir lluny, poden ser el motiu pel qual les espècies d’aus insulars hagin desenvolupat, després de colonitzar l’illa, un cervell de mida més gran que el dels seus parents del continent.  A l’article tant Sol com Sayol fan un repàs a diferents exemples sobre nous comportaments desenvolupats per espècies d’ocells illencs, i sobre com les illes poden haver afavorit l’aparició d’habilitats cognitives avançades gràcies a aquest cervell més gran.

Podeu llegir l’article de National Geographic en aquest enllaç.

, , , , , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
,
Catalunya s’haurà d’adaptar i aprendre a conviure amb el foc
3 de juliol 2019Anna Ramon Revilla
,
Mariona Ferrandiz explica a`Catalunya Ràdio´ l’estudi sobre els ratolins i la personalitat
31 de maig 2019Ángela Justamante
Judit Lecina explica a RNE quins boscos de la Península són prioritaris per conservar
5 d'octubre 2018Albert Naya i Díaz
Joan Pino explica a TVE el problema de la vespa asiàtica
2 d'octubre 2018Albert Naya i Díaz
L’Olga Margalef és entrevistada sobre els problemes de la contaminació atmosfèrica
27 d'agost 2018Albert Naya i Díaz

Follow CREAF on: