Search

“Encara costa que s’insereixi l’educació ambiental a les escoles” Jaume Terradas a la Betevé.

El passat dimarts 12 de setembre l’investigador del CREAF i professor emèrit de la UAB, Jaume Terradas, va ser entrevistat al programa Deuwatts del canal televisiu català.

Jaume Terradas i Lluís Reales. Autor: Betevé.
Jaume Terradas i Lluís Reales. Autor: Betevé.

El programa Deuwatts dedica un episodi a l’Educació Ambiental i compta amb la participació de Jaume Terradas, un dels pioners d’aquest àmbit. Ell mateix, durant l’entrevista defineix l’educació ambiental com “la transmissió d’actituds i coneixements que serveixen per desenvolupar comportaments que facin que la nostra forma de fer dins la biosfera sigui més sostenible, més acceptable”.

"No cal anar molt lluny per potenciar l’educació ambiental, doncs les pròpies ciutats són sistemes ecològics” diu Terradas.

L’investigador honorari del CREAF destaca la importància d’una educació per projectes, no per assignatures, per poder abastar la interdisciplinarietat del món natural. I recorda que “poden ser projectes propers, del barri, del jardí de l’escola si en té”.

Durant la seva intervenció, Jaume Terradas es declara optimista perquè la consciència ambiental està creixent, però adverteix que hi ha una oposició dels grans poders que tenen interessos econòmics importants —i allunyats de la sostenibilitat—. A més, explica que tot i que les enquestes reflecteixin que les persones es preocupen cada cop més pels problemes ambientals, aquestes mateixes no estan disposades a modificar la seva manera de viure.

Per finalitzar l’entrevista, el director del programa, Lluís Reales, recorda una percepció de Margalef. El magistral ecòleg deia que la cultura havia transformat el nostre sentit territorial, instintiu, en una ànsia de diners, d’espais, de propietats… Que, afegeix Terradas, difícilment ens farà anar tots a l’una.

 

Podeu veure el programa complet en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Pablo García (Unsplash)
Notícies
Jaume Terradas

Creixement o decreixement: de què parlem?

Les discussions sobre l’actitud a prendre en front del canvi global sovint es redueixen a la confrontació entre els partidaris del creixement (econòmic, se suposa) i els del decreixement. Anem pas a pas.

Notícies
Jaume Terradas

Cal desaccelerar

Els temps actuals son de gran acceleració en els canvis a escala global i local. ¿Podrem continuar amb aquest ritme o ens caldrà desaccelerar? Reflexió d’en Jaume Terrades.

El botànic, gravat de Marià Fortuny. Font: Museu Nacional d'Art de Catalunya (https://www.museunacional.cat/es).
Notícies
Jaume Terradas

Els naturalistes també s’extingeixen

Vivim la sisena gran extinció d’espècies. És un procés molt ràpid de disminució de la biodiversitat. Juntament amb aquests processos d’extinció accelerada hi ha un altre procés d’extinció que resulta paradoxal: la dels naturalistes.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia