Search

Enrique Doblas: “Cal canviar la idea que el bosc és intocable”

Enrique Doblas, investigador del CREAF
Enrique Doblas, investigador del CREAF

Tendències 21 entrevista al coordinador del projecte MENFRI. Un projecte finançat per la UE que recolza que una bona gestió dels boscos de la Mediterrània pot garantir tant el benestar com el desenvolupament de les persones i els mateixos boscos.

Enrique Doblas, investigador del CREAF
Enrique Doblas, investigador del CREAF

El projecte MENFRI, finançat per la Unió Europea, té un objectiu principal: l’intercanvi de coneixements sobre gestió forestal entre el nord i el sud de la Mediterrània. Amb aquest intercanvi es busca fomentar accions que propiciïn la conservació dels boscos, alhora que s’aprofiten els seus recursos.

Enrique Doblas, director del projecte i investigador del CREAF ens explica en la següent entrevista els aspectes fonamentals de MENFRI i altres qüestions, com que cal canviar la idea que el bosc és intocable: En el context de pressió mediambiental actual, els boscos necessiten d’una gestió activa que potenciï la seva resiliència i la seva resistència naturals. Llegeix l’entrevista completa escrita per Yaiza Martínez.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Il·lustració pre/post incendi. Disseny: CREAF
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què passa després d’un incendi?

Sovint es parla del bosc com una au fènix, perquè ressorgeix d’entre les cendres desprès d’un incendi. Aquesta idea té una part certa, ja que la capacitat de regeneració dels boscos és sorprenent, però també hi ha una part de mite.

Cabres i ovelles pasturant al bosc. Imatge: Josep Maria Saurí
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ramaderia, bosc i foc en una jornada a Collbató 

El passat 15 de febrer es va coordinar una trobada per co-dissenyar com ha de ser el model de pastura al bosc perquè sigui compatible alhora per la pagesia i la conservació de la natura. Es van reunir més de 25 persones de tots els sectors implicats: pastura, investigació, gestió de la propietat i associacions forestals.

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta! El concepte, en realitat, va molt més enllà.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia