Search

Estratègies contra el canvi climàtic de la mà del PHLOEMAP

Roureda. Autor: CREAF
Roureda. Autor: CREAF

El projecte de l’Elisabeth Robert, el PHLOEMAP, ha sortit publicat a la revista EU Research, una publicació d’accés lliure que pretén fer possible la difusió de les investigacions científiques a un públic global. 


El canvi climàtic ja té efectes sobre els boscos europeus i de la resta del món. Entendre com les plantes responen a la sequera i altres impactes és clau per preveure com els afectarà el canvi climàtic. Aquest és el tema al voltant del qual gira el projecte PHLOEMAP finançat per una beca ‘Marie Curie’, de la investigadora Elisabeth M.R. Robert, i dirigit per en Jordi Martínez Vilalta. Ara, la revista de difusió EU Research publica un reportatge sobre el projecte on parla sobre la importància de conèixer com les plantes s’ajusten a diferents nivells d’aigua disponible.

El PHLOEMAP, que treballa conjuntament amb el projecte Fun2Fun, també dirigit per Martínez Vilalta, permet entendre la variabilitat estructural (anatomia) i funcional (fisiologia) que existeix en un ecosistema, i a partir d’aquí extrapolar-ho i treure conclusions a nivell de tot el bosc.

Podeu accedir al número sencer de la revista a través d’aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia