Estratègies contra el canvi climàtic de la mà del PHLOEMAP

16 de juliol 2018

El projecte de l’Elisabeth Robert, el PHLOEMAP, ha sortit publicat a la revista EU Research, una publicació d’accés lliure que pretén fer possible la difusió de les investigacions científiques a un públic global. 


El canvi climàtic ja té efectes sobre els boscos europeus i de la resta del món. Entendre com les plantes responen a la sequera i altres impactes és clau per preveure com els afectarà el canvi climàtic. Aquest és el tema al voltant del qual gira el projecte PHLOEMAP finançat per una beca ‘Marie Curie’, de la investigadora Elisabeth M.R. Robert, i dirigit per en Jordi Martínez Vilalta. Ara, la revista de difusió EU Research publica un reportatge sobre el projecte on parla sobre la importància de conèixer com les plantes s’ajusten a diferents nivells d’aigua disponible.

El PHLOEMAP, que treballa conjuntament amb el projecte Fun2Fun, també dirigit per Martínez Vilalta, permet entendre la variabilitat estructural (anatomia) i funcional (fisiologia) que existeix en un ecosistema, i a partir d’aquí extrapolar-ho i treure conclusions a nivell de tot el bosc.

Podeu accedir al número sencer de la revista a través d’aquest enllaç.

, , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
Els ocells de cervell gran insulars volen fins a ‘National Geographic’
14 d'agost 2018Albert Naya i Díaz
Jordi Bosch visita el programa de Catalunya Ràdio ‘Gravetat Zero’
9 d'agost 2018Albert Naya i Díaz
TV3 explica com ajuden els boscos a la salut de les persones
23 de juliol 2018Albert Naya i Díaz
,
Com s’ha d’adaptar Catalunya i la Garrotxa a les invasions biològiques?
3 de maig 2018Albert Naya i Díaz
,
El Telenotícies Migdia parla sobre Alerta Forestal i l’afectació per processionària
23 d'abril 2018Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: