Search

Estudiant el canvi climàtic al Pirineu @quequicom33

Moment del programa amb en Bernat i la Georgina
Moment del programa amb en Bernat i la Georgina

El programa de divulgació científics Quequicom s’ha fet ressò dels estudis sobre canvi climàtic i biodiversitat que desenvolupa el CREAF al Pirineu. El programa ha dedicat un reportatge sencer a les expedicions que es coordinen amb Earth Watch Institute.

Moment del programa amb en Bernat i la Georgina
Moment del programa amb en Bernat i la Georgina

A final de segle Barcelona tindrà un clima com el que ara té Tunis. L’escalfament global pot tenir conseqüències inesperades. “Quèquicom” participa en un projecte de turisme científic recomanat per National Geographic com un dels 50 millors viatges de la teva vida. Els participants mesuren l’impacte del canvi climàtic en la vida salvatge dels boscos verges del Pirineu.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia