Federica Ravera és entrevistada al programa ‘Vida Verde’ de RNE

21 de desembre 2016

La investigadora del CREAF Federica Ravera va parlar al programa radiofònic sobre el volum especial que ha publicat la revista Ambio. En ell, per primer cop es tracta el canvi ambiental global des d’un enfocament de gènere i sota una perspectiva feminista.

entrevista_federica

El programa de Radio 4 ‘Vida Verde’,  presentat i dirigit per la periodista Pilar Sampietro, va emetre el dissabte 17 de desembre una entrevista a la investigadora del CREAF Federica Ravera, en motiu de la recent publicació especial de la revista AmbioGender perspectives in resilience, vulnerability and adaptation to global environmental change“. En aquest treball es destaca la importància de deixar de veure els col·lectius marginats com a víctimes, i la necessitat de revaloritzar els seus coneixements i veure’ls com a agents actius de canvi davant les amenaces ambientals.

Una de les grans novetats que representa aquest treball és la nova mirada que ofereix: “molts pocs treballs han intentat relacionar l’enfocament de gènere i les perspectives feministes amb el canvi ambiental global”, comenta Ravera a l’inici de l’entrevista.

Destaca la investigadora que com major sigui la diversitat de perspectives que puguin participar en la creació de coneixement i en la presa de decisions, millor seran les polítiques destinades a la sostenibilitat. “La idea ha estat treballar amb homes i dones per a visualitzar des de diferents perspectives como podem ser capaços d’augmentar la resiliència dels nostres sistemes i la nostra capacitat d’adaptació als canvis ambientals”, explica Ravera.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a partir del minut 6:55.

, , , , , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
L’estat de la natura, en el punt de mira de la revista Descobrir
17 de març 2021J.Luis Ordóñez
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: