Search

Javier Retana i Frederic Bartumeus parlen sobre canvi climàtic a Barcelona Televisió

Imagen de apertura del programa Deu Watts de BTV
Imagen de apertura del programa Deu Watts de BTV

Barcelona Televisió, també coneguda com BTV, inaugura el programa Deu Watts amb un primer episodi sobre canvi climàtic. En ell, participen el director del CREAF Javier Retana i l’investigador ICREA Frederic Bartumeus.

Imatge d'opertura del programa Deu Watts de BTV
Imatge d’opertura del programa Deu Watts de BTV

El canal televisiu BTV emet un nou programa setmanal sobre ciència, salut i mediambient anomenat Deu Watts. En el seu primer episodi, el passat dia 13, l’ecòleg Javier Retana aportava el seu coneixement sobre canvi climàtic entre una mà d’experts que tractaven, entre altres temes, la repercussió en la collita, el clima i la contaminació. “Els boscos són el principal reservori de carboni dels ecosistemes terrestres. Això vol dir que si els eliminem, aquest carboni s’alliberarà a l’atmosfera i augmentaran encara més les temperatures” recalca el director del CREAF.

En torn a aquesta pujada de temperatures, l’escalfament global, apareix la repercussió en les espècies invasores. Els canvis de temperatura han afavorit la seva colonització al mediterrani i avancen a un ritme frenètic. És el cas del mosquit tigre. L’investigador del CREAF Frederic Bartumeus ens presenta una de les mesures per al seu control: el projecte Mosquito Alert.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia