Search

Joan Pino i la vespa asiàtica a Agrosfera, TVE

Joan Pino parla sobre la vespa asiàtica
Joan Pino parla sobre la vespa asiàtica

Aquest cap de setmana, 11 de juny, el subdirector del CREAF Joan Pino va aparèixer al programa Agrosfera que emet TVE2. Tractant la invasió de la vespa asiàtica, es va recalcar la importància de crear plans de gestió abans de l’arribada d’aquests insectes. Un cop han envaït una zona, difícilment es podrà eradicar.

El programa divulgatiu Agrosfera informa sobre l’actualitat en el sector primari i indústria alimentària. En l’episodi del passat 11 de juny es van tractar temes com la pesca incontrolada, l’ús il·legal d’esquers i l’arribada a la península ibèrica de la vespa asiàtica. És en aquest últim tema, on l’investigador Joan Pino explicava l’estat de la invasió, com va succeir i les implicacions d’aquesta.

La vespa asiàtica, Vespa velutina, és una espècie que va arribar a Espanya el 2010 des de França i s’ha anat estès per tot el nord de la península. Ha ocasionat un impacte socioeconòmic important, per la seva alimentació basada en abelles de la mel. Podeu saber més sobre aquest cas en el reportatge que va presentar el CREAF.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Psittacula krameri (cotorra de Kramer): per posar una cotorra diferent de la cada cop més omnipresent Myiopsitta. Està augmentant molt i es consolida com la segona cotorra invasora de Catalunya. Foto: Raju Kasambe, via Wikimedia Commons.
Notícies
Anna Ramon

Exocat crida a la ciutadania a buscar espècies invasores arreu de Catalunya

Ens ajudes a localitzar les espècies invasores més comunes o preocupants que tenim a Catalunya? El CREAF i el Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació obren a la participació per segona vegada el projecte de seguiment Exocat del 24 al 26 de maig. T’hi atreveixes?

Vespa asiàtica (Vespa veluina). Foto: Ksarasola, Wikimedia Commons.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què és una espècie invasora?

Els Homo sapiens hem fet viatjar milers i milers de quilòmetres a algunes espècies de fauna i flora i les hem introduït en regions molt allunyades del seu punt d’origen. Què són les espècies invasores?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia