Joan Pino i la vespa asiàtica a Agrosfera, TVE

14 de juny 2016

Aquest cap de setmana, 11 de juny, el subdirector del CREAF Joan Pino va aparèixer al programa Agrosfera que emet TVE2. Tractant la invasió de la vespa asiàtica, es va recalcar la importància de crear plans de gestió abans de l’arribada d’aquests insectes. Un cop han envaït una zona, difícilment es podrà eradicar.

El programa divulgatiu Agrosfera informa sobre l’actualitat en el sector primari i indústria alimentària. En l’episodi del passat 11 de juny es van tractar temes com la pesca incontrolada, l’ús il·legal d’esquers i l’arribada a la península ibèrica de la vespa asiàtica. És en aquest últim tema, on l’investigador Joan Pino explicava l’estat de la invasió, com va succeir i les implicacions d’aquesta.

La vespa asiàtica, Vespa velutina, és una espècie que va arribar a Espanya el 2010 des de França i s’ha anat estès per tot el nord de la península. Ha ocasionat un impacte socioeconòmic important, per la seva alimentació basada en abelles de la mel. Podeu saber més sobre aquest cas en el reportatge que va presentar el CREAF.

, , , , , , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apasionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB) i màster en comunicació científica (BSM-UPF).
Articles relacionats
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo
,
Annelies Broekman parla sobre la relació entre el temporal Gloria i el canvi climàtic al ‘Tot es mou’ de TV3
28 de gener 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: