Search

Josep Peñuelas és entrevistat a “L’Informatiu” de TVE

L’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas és entrevistat en motiu del Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2016.

peñuelas_TVEC
L’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas durant l’entrevista de L’Informatiu

L’escalfament accelerat del planeta, l’ús insostenible dels recursos i la contaminació derivada d’aquesta activitat antròpica desmesurada són els tres elements més importants que Josep Peñuelas destaca com a principals problemes del canvi global que pateix la Terra. Buscar solucions tecnològiques i sobretot canviar el model de vida actual són dos requeriments bàsics i urgents per intentar evitar arribar a un punt sense retorn.

L’entrevista, emesa el passat dissabte 5 de novembre al programa L’Informatiu de TVE-Catalunya, s’ha realitzat en motiu del reconeixement que Peñuelas rep el dimarts 8 de novembre, el Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2016.

Aquí podeu veure l’entrevista:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia