La Vanguardia ‘piula’ sobre #FenoDato

19 de gener 2016

El diari publica un article sobre l’existència de #FenoDato com a eina destacada de ciència ciutadana. Les alteracions ben visibles dels cicles biològics de diversos éssers vius durant aquest hivern tant suau han fet que La Vanguardia s’hagi interessat per #FenoDato. Aquest projecte està coordinat des del CREAF per en Joan Masó, i per en Miquel Niñerola, de la UAB. 

lavanguardia_fenodato

El cirerer és una de les espècies que es poden seguir a #FenoDato.

#FenoDato ofereix la possibilitat a tothom d’esdevenir observador científic i participar en el recull de dades que serveixin per estudiar els canvis fenològics relacionats amb el clima. La iniciativa orbita al voltant de les facilitats que ofereix Twitter per generar dades. Així, els col·laboradors poden fer una piulada anotant el lloc i la data juntament amb l’estat del cicle biològic de la planta o animal observat.

Antonio Cerrillo. Un proyecto de ciencia popular tomará el pulso a los cambios que se dan en la naturaleza. La observación de los ciclos biológicos y la detección de sus anomalías serán el centro de esta iniciativa con participación ciudadanadestinada a estudiar y divulgar estos conocimientos. Con ella, los ciudadanos podrán aprender a recoger datos que relacionan el clima y los cambios en el ciclo biológico de plantas y animales… [Continuar llegint més al web de La Vanguardia]

, , , , ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
L’estat de la natura, en el punt de mira de la revista Descobrir
17 de març 2021J.Luis Ordóñez
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: