Les òsmies al ‘Telenotícies Comarques’ de TV3

3 d'abril 2018

El Telenotícies Comarques del 2 d’abril es feia ressò de les proves de pol·linització amb òsmies que s’estan fent en camps d’arbres fruiters a Lleida. 

El passat 28 de març, Maials (Segrià) va acollir la jornada “Les òsmies: una alternativa per a la pol·linització dels fruiters“, que organitzava el CREAF amb la participació d’en Jordi Bosch, l’Anselm Rodrigo i la Laura Roquer. En ella es va voler mostrar com treballa aquesta abella i explicar el projecte que s’està duent a terme per demostrar l’efectivitat de les òsmies com a insectes pol·linitzadors.

Ahir, 2 d’abril, el Telenotícies Comarques se’n feia ressò i entrevistava, entre d’altres, en Jordi Bosch. L’investigador del CREAF explicava les principals avantatges d’aquesta abella solitària en front de les que s’útilitzen habitualment, com l’abella de la mel i l’abellot.

Les òsmies són molt eficients com a pol·linitzadores d’arbres fruiters; en totes les visites a una flor que fa sempre hi deixa pol·len; volen a temperatures més baixes, amb la qual cosa poden activar-se abans al matí i fins més tard al vespre; i no són agressives, no piquen.

, , , , , , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
,
Catalunya s’haurà d’adaptar i aprendre a conviure amb el foc
3 de juliol 2019Anna Ramon Revilla
,
Mariona Ferrandiz explica a`Catalunya Ràdio´ l’estudi sobre els ratolins i la personalitat
31 de maig 2019Ángela Justamante
Judit Lecina explica a RNE quins boscos de la Península són prioritaris per conservar
5 d'octubre 2018Albert Naya i Díaz
Joan Pino explica a TVE el problema de la vespa asiàtica
2 d'octubre 2018Albert Naya i Díaz
L’Olga Margalef és entrevistada sobre els problemes de la contaminació atmosfèrica
27 d'agost 2018Albert Naya i Díaz

Follow CREAF on: