Les òsmies al ‘Telenotícies Comarques’ de TV3

3 d'abril 2018

El Telenotícies Comarques del 2 d’abril es feia ressò de les proves de pol·linització amb òsmies que s’estan fent en camps d’arbres fruiters a Lleida. 

El passat 28 de març, Maials (Segrià) va acollir la jornada “Les òsmies: una alternativa per a la pol·linització dels fruiters“, que organitzava el CREAF amb la participació d’en Jordi Bosch, l’Anselm Rodrigo i la Laura Roquer. En ella es va voler mostrar com treballa aquesta abella i explicar el projecte que s’està duent a terme per demostrar l’efectivitat de les òsmies com a insectes pol·linitzadors.

Ahir, 2 d’abril, el Telenotícies Comarques se’n feia ressò i entrevistava, entre d’altres, en Jordi Bosch. L’investigador del CREAF explicava les principals avantatges d’aquesta abella solitària en front de les que s’útilitzen habitualment, com l’abella de la mel i l’abellot.

Les òsmies són molt eficients com a pol·linitzadores d’arbres fruiters; en totes les visites a una flor que fa sempre hi deixa pol·len; volen a temperatures més baixes, amb la qual cosa poden activar-se abans al matí i fins més tard al vespre; i no són agressives, no piquen.

, , , , , , , , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo
,
Annelies Broekman parla sobre la relació entre el temporal Gloria i el canvi climàtic al ‘Tot es mou’ de TV3
28 de gener 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas respon dubtes de nens i nenes sobre el canvi climàtic a l’InfoK
16 de gener 2020Pau Guzmán

Follow CREAF on: