Search

Les òsmies al ‘Telenotícies Comarques’ de TV3

El Telenotícies Comarques del 2 d’abril es feia ressò de les proves de pol·linització amb òsmies que s’estan fent en camps d’arbres fruiters a Lleida. 

El passat 28 de març, Maials (Segrià) va acollir la jornada “Les òsmies: una alternativa per a la pol·linització dels fruiters“, que organitzava el CREAF amb la participació d’en Jordi Bosch, l’Anselm Rodrigo i la Laura Roquer. En ella es va voler mostrar com treballa aquesta abella i explicar el projecte que s’està duent a terme per demostrar l’efectivitat de les òsmies com a insectes pol·linitzadors.

Ahir, 2 d’abril, el Telenotícies Comarques se’n feia ressò i entrevistava, entre d’altres, en Jordi Bosch. L’investigador del CREAF explicava les principals avantatges d’aquesta abella solitària en front de les que s’útilitzen habitualment, com l’abella de la mel i l’abellot.

Les òsmies són molt eficients com a pol·linitzadores d’arbres fruiters; en totes les visites a una flor que fa sempre hi deixa pol·len; volen a temperatures més baixes, amb la qual cosa poden activar-se abans al matí i fins més tard al vespre; i no són agressives, no piquen.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Eupeodes corollae. Foto: N. Vicens.
Notícies
Anna Ramon

Per què cada cop hi ha menys insectes pol·linitzadors?   

L’informe “Els pol·linitzadors silvestres a Catalunya” constata que a Catalunya i arreu del món, al llarg de l’últim segle, s’han detectat declivis molt importants en la diversitat i abundància dels insectes pol·linitzadors, especialment en abelles i papallones, i en menor grau en sírfids. A què es deu?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia