L’Olga Margalef és entrevistada sobre els problemes de la contaminació atmosfèrica

27 d'agost 2018

El mitjà Opcions publicava el passat juliol una entrevista a la investigadora del CREAF, on alerta dels perills per a la salut de la contaminació atmosfèrica. Juntament amb altres persones, l’ecòloga ha fundat la Plataforma per a la Qualitat de l’Aire.

OlgaMargalef_Opcions

La investigadora del CREAF Olga Margalef va ser entrevistada el juliol per l’Opcions, un mitjà de comunicació especialitzat en el consum conscient. L’ecòloga alerta de la necessitat de posar com a prioritat el tema de la contaminació atmosfèrica, ja que a Catalunya “genera milers de morts prematures, casos de bronquitis infantil i crisis asmàtiques”. Els nivells de contaminants permesos actualment per la UE segueixen essent massa alts segons les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut, i cal canviar els models de consum, transport, urbanístics i de vida en general. ”El dret de fer servir el cotxe no existeix, existeix el dret a la mobilitat. Penso que més aviat s’intenta que una rutina o comoditat personal passi per sobre del benefici col·lectiu”, respon Margalef al ser preguntada per si limitar la circulació de cotxes a les ciutats és una vulneració de la llibertat individual.

Podeu llegir l’entrevista en aquest enllaç.

, , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
El telenotícies de TV3 explica com reforestar els boscos amb la tècnica del cocoon
23 d'agost 2019Verónica Couto Antelo
,
Catalunya s’haurà d’adaptar i aprendre a conviure amb el foc
3 de juliol 2019Anna Ramon Revilla
,
Mariona Ferrandiz explica a`Catalunya Ràdio´ l’estudi sobre els ratolins i la personalitat
31 de maig 2019Ángela Justamante
Judit Lecina explica a RNE quins boscos de la Península són prioritaris per conservar
5 d'octubre 2018Albert Naya i Díaz
Joan Pino explica a TVE el problema de la vespa asiàtica
2 d'octubre 2018Albert Naya i Díaz

Follow CREAF on: