L’Olga Margalef és entrevistada sobre els problemes de la contaminació atmosfèrica

27 d'agost 2018

El mitjà Opcions publicava el passat juliol una entrevista a la investigadora del CREAF, on alerta dels perills per a la salut de la contaminació atmosfèrica. Juntament amb altres persones, l’ecòloga ha fundat la Plataforma per a la Qualitat de l’Aire.

OlgaMargalef_Opcions

La investigadora del CREAF Olga Margalef va ser entrevistada el juliol per l’Opcions, un mitjà de comunicació especialitzat en el consum conscient. L’ecòloga alerta de la necessitat de posar com a prioritat el tema de la contaminació atmosfèrica, ja que a Catalunya “genera milers de morts prematures, casos de bronquitis infantil i crisis asmàtiques”. Els nivells de contaminants permesos actualment per la UE segueixen essent massa alts segons les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut, i cal canviar els models de consum, transport, urbanístics i de vida en general. ”El dret de fer servir el cotxe no existeix, existeix el dret a la mobilitat. Penso que més aviat s’intenta que una rutina o comoditat personal passi per sobre del benefici col·lectiu”, respon Margalef al ser preguntada per si limitar la circulació de cotxes a les ciutats és una vulneració de la llibertat individual.

Podeu llegir l’entrevista en aquest enllaç.

, , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
En Josep Peñuelas respon dubtes de nens i nenes sobre el canvi climàtic a l’InfoK
16 de gener 2020Pau Guzmán
,
“La conca mediterrània s’escalfa un 20% més ràpid que la resta del planeta” adverteix l’Alejandra Morán a la COP25
10 de gener 2020Verónica Couto Antelo
,
“Alguns conreus que estaven en llocs adequats, deixaran d’estar-ho amb el canvi climàtic” segons Francisco Lloret a TVE
19 de desembre 2019Verónica Couto Antelo
L’Olga Margalef, en Sergi Pla i l’Oriol Grau són entrevistats a El Matí de Catalunya Ràdio
4 de desembre 2019Verónica Couto Antelo
“Una planta rep un promig de 26 pol·linitzadors diferents” explica Jordi Bosch al Quèquicom de TV3
12 de novembre 2019Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: