L’Olga Margalef és entrevistada sobre els problemes de la contaminació atmosfèrica

27 d'agost 2018

El mitjà Opcions publicava el passat juliol una entrevista a la investigadora del CREAF, on alerta dels perills per a la salut de la contaminació atmosfèrica. Juntament amb altres persones, l’ecòloga ha fundat la Plataforma per a la Qualitat de l’Aire.

OlgaMargalef_Opcions

La investigadora del CREAF Olga Margalef va ser entrevistada el juliol per l’Opcions, un mitjà de comunicació especialitzat en el consum conscient. L’ecòloga alerta de la necessitat de posar com a prioritat el tema de la contaminació atmosfèrica, ja que a Catalunya “genera milers de morts prematures, casos de bronquitis infantil i crisis asmàtiques”. Els nivells de contaminants permesos actualment per la UE segueixen essent massa alts segons les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut, i cal canviar els models de consum, transport, urbanístics i de vida en general. ”El dret de fer servir el cotxe no existeix, existeix el dret a la mobilitat. Penso que més aviat s’intenta que una rutina o comoditat personal passi per sobre del benefici col·lectiu”, respon Margalef al ser preguntada per si limitar la circulació de cotxes a les ciutats és una vulneració de la llibertat individual.

Podeu llegir l’entrevista en aquest enllaç.

, , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo
,
Annelies Broekman parla sobre la relació entre el temporal Gloria i el canvi climàtic al ‘Tot es mou’ de TV3
28 de gener 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: