“Mai he trobat una persona com Ramon Margalef”, Josep Peñuelas a ‘Els Matins’

27 de juliol 2016

L’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas va ser entrevistat a ‘Els Matins’ de TV3, dimecres 20 de juliol, en motiu del Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2016 que li ha estat atorgat. Un guardó especialment emocionant, segons Peñuelas, per haver estat deixeble de Margalef.

L'ecòleg Josep Peñuelas durant l'entrevista a 'Els Matins' de TV3.

L’ecòleg Josep Peñuelas durant l’entrevista a ‘Els Matins’ de TV3.

“Aquest premi m’il·lusiona especialment perquè ell era el meu professor i la persona que he admirat més, perquè era realment sàbia”. Amb aquesta frase, Josep Peñuelas elogia a qui va ser el seu mestre, Ramon Margalef, i justifica així el perquè de l’emoció del premi que recentment la Generalitat de Catalunya li ha concedit. Peñuelas és el primer investigador català i espanyol que rep aquest guardó, i el Premi Ramon Margalef és un més dels molts reconeixements a la seva tasca científica.

L’ecòleg ha explicat a ‘Els Matins’ el paper desequilibrador que juguem els humans al planeta Terra, tot i que aquest seguirà endavant, en canvi constant com ja ha passat durant els seus milers de milions d’anys de vida. A més, també ha comentat que el canvi climàtic, a escala humana, és segurament l’amenaça més important a la que la nostra espècie s’enfronti properament. Finalment, ha destacat el compromís que ha d’assolir el món científic amb la societat, la qual ha de rebre un retorn del que s’investiga, amb recursos públics.

, , , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
Judit Lecina explica a RNE quins boscos de la Península són prioritaris per conservar
5 d'octubre 2018Albert Naya i Díaz
Joan Pino explica a TVE el problema de la vespa asiàtica
2 d'octubre 2018Albert Naya i Díaz
L’Olga Margalef és entrevistada sobre els problemes de la contaminació atmosfèrica
27 d'agost 2018Albert Naya i Díaz
,
El BigVang parla dels incendis de 6a generació
22 d'agost 2018Albert Naya i Díaz
Els ocells de cervell gran insulars volen fins a ‘National Geographic’
14 d'agost 2018Albert Naya i Díaz

Follow CREAF on: