“Mai he trobat una persona com Ramon Margalef”, Josep Peñuelas a ‘Els Matins’

27 de juliol 2016

L’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas va ser entrevistat a ‘Els Matins’ de TV3, dimecres 20 de juliol, en motiu del Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2016 que li ha estat atorgat. Un guardó especialment emocionant, segons Peñuelas, per haver estat deixeble de Margalef.

L'ecòleg Josep Peñuelas durant l'entrevista a 'Els Matins' de TV3.

L’ecòleg Josep Peñuelas durant l’entrevista a ‘Els Matins’ de TV3.

“Aquest premi m’il·lusiona especialment perquè ell era el meu professor i la persona que he admirat més, perquè era realment sàbia”. Amb aquesta frase, Josep Peñuelas elogia a qui va ser el seu mestre, Ramon Margalef, i justifica així el perquè de l’emoció del premi que recentment la Generalitat de Catalunya li ha concedit. Peñuelas és el primer investigador català i espanyol que rep aquest guardó, i el Premi Ramon Margalef és un més dels molts reconeixements a la seva tasca científica.

L’ecòleg ha explicat a ‘Els Matins’ el paper desequilibrador que juguem els humans al planeta Terra, tot i que aquest seguirà endavant, en canvi constant com ja ha passat durant els seus milers de milions d’anys de vida. A més, també ha comentat que el canvi climàtic, a escala humana, és segurament l’amenaça més important a la que la nostra espècie s’enfronti properament. Finalment, ha destacat el compromís que ha d’assolir el món científic amb la societat, la qual ha de rebre un retorn del que s’investiga, amb recursos públics.

, , , , , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo
,
Annelies Broekman parla sobre la relació entre el temporal Gloria i el canvi climàtic al ‘Tot es mou’ de TV3
28 de gener 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: