,

Mariona Ferrandiz explica a`Catalunya Ràdio´ l’estudi sobre els ratolins i la personalitat

31 de maig 2019

La Mariona Ferrandiz, investigadora del CREAF i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha explicat al programa L’efecte papallona (Catalunya Ràdio), la seva recerca sobre els ratolins de bosc. En la qual va comprovar que aquests petits mamífers tenen “personalitat”.

La Mariona Ferrandiz ha publicat recentment a Animal Behaviour un estudi que demostra que els ratolins de bosc (Apodemus Sylvaticus), com els humans, prenen decisions diferents davant la mateixa situació, segons la seva “forma de ser”. A més, a l’estudi van comprovar que hi ha ratolins que dispersen millor que uns altres les llavors d’alzina, i això podria ajudar els boscos en el context de canvi climàtic.

Aquesta curiosa recerca s’ha fet ressò en diversos mitjans de comunicació entre ells, Catalunya Ràdio. Podeu escoltar el programa sencer a l’enllaç.

, , ,

Ángela Justamante
Graduada en Biologia (Universitat de València, 2015), màster en Biomedicina (UB, 2016) i Postgrau en Comunicació Científica (Uvic, 2019). Tinc experiència a l'àmbit de la consultoria i l'editorial. La meva passió per la divulgació científica m'ha portat, inevitablement, al CREAF.
Articles relacionats
“Una planta rep un promig de 26 pol·linitzadors diferents” explica Jordi Bosch al Quèquicom de TV3
12 de novembre 2019Verónica Couto Antelo
Som a temps d’aturar el canvi climàtic?
4 d'octubre 2019CREAF
El CREAF col·labora amb Els Matins de TV3 en una nova secció sobre crisi climàtica
4 d'octubre 2019CREAF
El telenotícies de TV3 explica com reforestar els boscos amb la tècnica del cocoon
23 d'agost 2019Verónica Couto Antelo
,
Catalunya s’haurà d’adaptar i aprendre a conviure amb el foc
3 de juliol 2019Anna Ramon Revilla

Follow CREAF on: