Mosquito Alert i la ciència ciutadana a la contraportada de ‘El Periódico’

13 de maig 2016

Una escola del Baix Llobregat participa amb el CREAF i Mosquito Alert en la caça i detecció de llocs de cria del mosquit tigre al recinte educatiu. La contraportada de El Periódico del passat dimarts 10 de maig entrevistava el cap del Departament de Ciències de l’Escola Garbí Pere Vergés.

elperiodico_mosquitoalert_cat

L’investigador del CREAF i director del projecte Mosquito Alert, Frederic Bartumeus, va ser qui va anar a explicar què és el mosquit tigre (Aedes albopictus) i com són els seus llocs de cria. A partir d’aquí, el professor de l’institut responsable, l’Àlex López-Durán, va muntar una activitat on l’alumnat de 1r d’ESO havia de localitzar llocs on l’insecte podia fer la posta d’ous. La resposta dels i les alumnes va ser tan positiva que ara que comença l’època de mosquit tigre, l’escola seguirà col·laborant amb Mosquito Alert. Fins i tot, ja s’han preparat per a la possible arribada del mosquit de la febre groga (Aedes aegypti), que transmet el Zika. La integració d’aquestes plataformes a les escoles és una vessant més de la ciència ciutadana, que pretén fer participar la societat en projectes de recerca i acostar la ciència a la gent.

Mauricio Bernal. La imatge és la següent: un munt de nens recorrent l’escola a la recerca de mosquits tigre. La següent: recorrent-la armats amb tauletes. La següent: buscant, està bé: no exactament mosquits tigre, sinó potencials llocs de cria. La imatge és la d’una conscienciosa batuda infantil…

[Continuar llegint més a la web de El Periódico]

, , , , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo
,
Annelies Broekman parla sobre la relació entre el temporal Gloria i el canvi climàtic al ‘Tot es mou’ de TV3
28 de gener 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: