Search

“Podríem tenir problemes en les collites per falta de pol·linització” Yolanda Melero a TV3

La investigadora del CREAF, Yolanda Melero
La investigadora del CREAF, Yolanda Melero

El passat 26 d’octubre, la investigadora del CREAF, Yolanda Melero, va parlar a l’Espai Terra sobre el fort declivi de les poblacions de papallones a Catalunya.

L'investigadora del CREAF, Yolanda Melero
L’investigadora del CREAF, Yolanda Melero

Estudis recents posen en evidència que el 70% de les papallones mediterrànies estan en declivi a causa del canvi climàtic i el canvi d’usos del sòl. Arrel d’aquesta troballa, l’autora principal de l’article, Yolanda Melero, va ser entrevistada per l’Espai Terra de TV3 el passat 26 d’octubre.

Una de les conseqüències que destaca la Dra. Melero és que podríem estar davant d’un problema en la producció de les collites per falta de pol·linització. Si les papallones disminueixen, també es perd potencial de pol·linitzar les plantes i, per tant, de que produeixin fruits.

Aquí podeu veure el programa:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Espècie Pinus Uncinata, una de les espècies d'arbres que inclou l'estudi. Lloc: Pedraforca, Catalunya. Autoria: Laia andreu-Hayles.
Notícies
Angela Justamante

L’aire a Europa és el més sec dels últims 400 anys

Una recerca publicada a Nature Geoscience, en la qual ha participat la Universitat de Barcelona i el CREAF, demostra que des de principis del segle XXI, l’aire de gran part d’Europa s’ha tornat més sec que en qualsevol període anterior, i que aquesta tendència continua. Les regions més afectades es troben a la regió occidental.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia