Recull d’entrevistes a Josep Peñuelas, Premi Ramon Margalef 2016

16 de novembre 2016

Durant el darrer mes, Josep Peñuelas ha concedit diverses entrevistes als mitjans de comunicació, arrel del lliurament del Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2016.

ElPeriodicoPeñuelas

L’entrevista a Josep Peñuelas a El Periódico

L’ecòleg del CSIC al CREAF, Josep Peñuelas, ha estat entrevistat aquests últims dies per diversos mitjans de comunicació per parlar de la seva feina com a investigador. Aquesta tasca li ha servit per recollir el passat 8 de novembre el Premi Ramon Margalef 2016, de mans del President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. La seva relació amb el propi Margalef, el canvi climàtic i els seus efectes, la irreversibilitat a la que podem estar arribant i la necessitat d’adoptar mesures dràstiques són alguns dels temes comuns en totes aquestes entrevistes.

L’edició en paper de El Periódico, publicava el dilluns 14 de novembre una entrevista del periodista Antonio Madridejos. En ella, Peñuelas alertava en el titular que “estem consumint més del que la Terra pot suportar”. Això provoca, segons l’ecòleg, que els efectes del canvi climàtic ja siguin molt visibles, també a Catalunya, amb fenòmens com l’endarreriment de la caiguda de les fulles o que les plantes floreixin abans.

El mateix dia, el portal digital Sostenible.cat també va publicar una extensa entrevista de l’Albert Punsola, on es destacava molt la figura de Ramon Margalef, i el que significa aquest premi per algú que el va tenir de mestre. “Em va fer molta il·lusió perquè el premi porta el nom del que va ser el meu mestre, el meu cap, el meu amic, Ramon Margalef, per qui sempre vaig sentir una gran estima i una admiració extraordinària”, destaca Peñuelas. A més, l’ecòleg català anucia que els ecosistemes de la Terra podran suportar les pressions dels humans fins a cert punt, i que aquesta capacitat sembla que s’està reduint.

Unes setmanes abans, concretament el 20 d’octubre, la revista en línia La Terra, feta per Unió de Pagesos, publicava una altra conversa de Josep Peñuelas amb l’Albert Garcia. En aquesta entrevista Josep Peñuelas explica la necessitat de canviar el model de vida que portem els humans. “Jo crec que podem canviar i, segurament, ho canviarem, però per aconseguir-ho, hem de canviar el tipus de vida que fem”, malgrat que per ara visquem tan bé.

Aquestes entrevistes se sumen a les que mitjans com TVE-Catalunya va emetre recentment a L’informatiu Cap de Setmana, o del programa Els Matins de TV3 que va portar Peñuelas al plató, el passat juliol, quan es va anunciar el guanyador del Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2016.

, , , , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
Josep Peñuelas i la dispersió massiva de microbis per tot el món a ‘La mecánica del caracol’
8 de gener 2018Pau Guzmán
,
Daniel Sol parla de com la urbanització fa davallar les poblacions d’ocells a ‘Muy Interesante’
30 de novembre 2017Pau Guzmán
En Josep Peñuelas explica el moviment en massa dels bacteris, a ‘La Contra’
31 d'octubre 2017Albert Naya i Díaz
, , ,
“Encara costa que s’insereixi l’educació ambiental a les escoles” Jaume Terradas a la Betevé.
21 de setembre 2017Verónica Couto Antelo
,
El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya
28 de juliol 2017Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: