Search

“Un món sense abelles és un escenari de ciència ficció” Jordi Bosch a TVE

El passat 26 d’octubre, va aparèixer l’investigador del CREAF Jordi Bosch en un especial del programa Animalades, que actualment s’emet a TVE Catalunya i començarà a emetre’s a La 2. El tema escollit: les abelles.

El programa Animalades de TVE tracta les curiositats del món animal a Catalunya i, per comptar amb una evidència científica rigorosa, ha estat en contacte amb diversos especialistes. Un d’ells és l’investigador del CREAF Jordi Bosch i per aquest motiu ha aparegut el 26 d’octubre en un programa especial que dedicaven als col·laboradors de la sèrie.

Al llarg de l’entrevista, en Jordi Bosch explica per què les abelles estan desapareixent i es poden veure imatges dels experiments relacionats que està fent amb el seu equip d’ecòlegs. Defensa que ara es coneixen les causes de la disminució de les poblacions d’abelles i que, per tant, es podrà gestionar per evitar una desaparició.

Podeu veure la entrevista en aquest enllaç o en aquest vídeo a partir del minut 13:04.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Flavipanurgus venustus, l'abella especialista que només s'alimenta de l’estepa cresta (Cistus crispus). Té un cervell gran i viu de manera solitària. Crèdit: Curro Molina (Copyright).
Notícies
Veronica Couto Antelo

Les abelles amb dietes especialitzades tenen el cervell més gran

L’abella solitària Flavipanurgus venustus viatja pels matolls mediterranis, s’apropa a una flor, olora una altra, però s’alimenta exclusivament de l’estepa cresta (Cistus crispus). Memoritza el color rosa

Coneixement
Corina Basnou

Les abelles tenen feina

Som a l’any u després de la primera pandèmia. Tot el planeta està ocupat per humans que encara creuen en el PIB … Tot? No!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia