Search

3 investigadors del CREAF a la llista dels més citats del món

Clarivate Analytics
Clarivate Analytics

Jordi Martínez-Vilalta, Maurizio Mencuccini i Josep Peñuelas es troben a la llista dels científics més influents del món publicada per Clarivate Analytics -empresa líder al sector de la innovació- que identifica els experts que lideren els treballs amb major impacte científic internacional en diverses àrees d’estudi.

Clarivate Analytics
Clarivate Analytics

Tant en Jordi Martínez-Vilalta com en Maurizio Mencuccini han entrar al rànquing en la categoria de “Plant and Animal Science”, en Josep Peñuelas, en canvi, ha entrat dins de la categoria de “Environmental/Ecology”.

Maurizio Mencuccini en xifres

maurizio

Jordi Martínez-Vilalta en xifres

jordi

Josep Peñuelas en xifres

penuelas

 

 

L’empresa Clarivate Analytics ha presentat la versió 2018 del lloc web Highly Cited Researchers, on es poden localitzar els investigadors internacionals més influents en l’actualitat i comparar-los amb la informació dels anys 2001 i 2014-2017. La informació bibliomètrica s’ha extret de les bases de dades Web of Science (WoS) i Essential Science Indicators (ESI).

L’edició 2018 presenta els 6.078 investigadors d’arreu del món que han signat un major nombre de Highly Cited Papers, és a dir, aquells que ocupen l’1 % més elevat de citacions per camp científic i any. Per a cada investigador, s’ofereix la categoria temàtica, l’afiliació principal i secundària i, si en disposa, l’enllaç als seus perfils a PublonsResearcherIDORCID i Google Scholar. Els cinc països capdavanters en nombre d’investigadors altament citats són: els Estats Units d’Amèrica (2.639 investigadors); el Regne Unit (546); la Xina (482); Alemanya (356); i, finalment, Austràlia (245).

En l’edició actual, s’ha donat prioritat a la recerca més contemporània, amb articles i revisions de les revistes indexades a la base de dades Web of Science (WoS) en el període 2006-2016. Com a novetat, aquesta edició incorpora la categoria Cross-Field per identificar els investigadors amb una influència substancial en diversos camps. Així, 2.020 investigadors amb impacte transversal s’afegeixen als 4.058 seleccionats a un o més dels 21 camps científics de la base de dades ESI. Aquesta novetat respon a la necessitat d’incloure els investigadors que treballen de forma interdisciplinària i que no superen el llindar metodològic a una sola categoria.

L’Estat espanyol compta amb 117 investigadors (un 1,9 % del total mundial), dels quals només 15 són dones.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia