Search

PRESENTACIÓ del Mapa de Cobertes del Sòl de 1956 de la Província de Barcelona

Presentació del MCS56
Presentació del MCS56

Aquest mapa mostra la distribució de les principals cobertes (forestals, agrícoles, urbanes) i combinat amb mapes recents permet analitzar l’evolució recent del paisatge.

Presentació del MCS56
Presentació del MCS56

50 anys de canvis en el territori El mapa de cobertes del sòl de 1956 de la província de Barcelona

La fotografia aèria de l’any 1956, el “vol americà”, constitueix la primera imatge global de Catalunya, obtinguda just abans dels principals desenvolupaments econòmics i socials dels anys 60 i 70. Per això, representa un punt de referència clau, a partir del qual es poder analitzar els processos territorials que han tingut lloc els darrers 50 anys.

La Diputació de Barcelona va generar l’ortofotografia de l’any 1956 per a tota la província de Barcelona a partir dels fotogrames originals del vol cedits pel Ministeri de Defensa. A partir d’aquest material, en conveni amb el CREAF s’ha realitzat el Mapa de Cobertes del Sòl de 1956 de la província de Barcelona. Aquest mapa mostra la distribució de les principals cobertes (forestals, agrícoles, urbanes) i combinat amb mapes recents permet analitzar l’evolució recent del paisatge.

DIA I LLOC:

1 d’abril de 2014 a les 12:00

Pati Manning

Carrer de Montalegre, 7

Barcelona

Programa

 

11.45 h Recepció dels assistents

12.00 h Benvinguda i presentació del projecte, Sr. Andreu Carreras, diputat d’Espais Naturals de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i Sr. Javier Retana, Director del CREAF

12.20 h El Mapa de Cobertes del Sòl del 1956: Elaboració i primers resultats, Sr. Joan Pino, CREAF

12.50 h L’interès del Mapa de Cobertes del Sòl de 1956 per al món local, Sr. Carles Castell, Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial, Àrea de Territori i Sostenibilitat, Diputació de Barcelona

13.20 h Cloenda de l’acte

DESCARREGA EL PROGRAMA  (PDF)

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.
Notícies
Angela Justamante

La ministra Teresa Ribera visita el CREAF

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica.

Vegetació dunar a la platja de Castelldefels en ple esclat primaveral. Autor: Robert Ramos (AMB)
Notícies
Pau Guzmán

Les platges metropolitanes actuen com una reserva inesperada de papallones

El darrer informe de l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS, que coordinen l’AMB, el CREAF i l’IERMB mitjançant el Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET), obté una primera fotografia de la situació de les papallones a les platges metropolitanes i posa de manifest que la vegetació dunar d’aquests espais costaners pot actuar de reservori de determinades espècies de papallones.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia