Search

Alerta Forestal ha tancat la campanya de processionària amb 400 imatges per tot Catalunya

Des del novembre fins el juliol, la plataforma de seguiment de la salut dels boscos catalans ha recollit 388 imatges relacionades amb la processionària. Segons l’equip, és el tercer any consecutiu que la plaga afecta severament els mateixos boscos.

processionària_Argolell-768x432
Imatge de processionària enviada per la usuària “Núria” a Argolell (Alt Urgell). Crèdit: Alerta Forestal.

Quan arriba l’estiu, les erugues de processionària ja han desfilat i s’enterren esperant fer la metamorfosi. Per això, fins la temporada que ve, quan comencin a fer de nou les bosses cap a finals de tardor, Alerta Forestal tanca la campanya de processionària. I les conclusions després d’aquests mesos de feina no són esperançadores: el 42% de les imatges rebudes corresponen a afectacions altes o molt altes de defoliació, sobretot pel que fa a les comarques del Berguedà, el Solsonès i l’Alt Urgell. Fins i tot, ha arribat a altituds tant elevades com la conca del Varradòs, a la Val d’Aran (aproximadament 1.130 metres).

Podeu llegir l’entrada completa al blog d’Alerta Forestal.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia